Zilele Elevului Clujean

Cea de a IX-a ediție a festivalului Zilele Elevului Clujean (sau ZEC) – eveniment organizat de Consiliul Județean al Elevilor Cluj și adresat atât tinerilor pasionați de artă, jocuri video și dezvoltare personală, cât și „celor care încă nu au descoperit ce îi definește” – se va desfășura în perioada 13-15 aprilie la Cazinoul din Parcul Central.

ZEC a fost inițial conceput cu scopul de a ghida elevii claselor a VIII-a în a-și alege liceul potrivit prin intermediul Târgului de Licee, iar mai apoi proiectul s-a extins pe mai multe ramuri. Astăzi, ZEC cunoaște trei evenimente reprezentative pentru festival, anume Târgul de Licee, ZEC Talks, ZEC Charity și, noutatea ediției de anul acesta, ZEC Expo Spot” – precizează organizatorii.

Potrivit acestora, ZEC Talks este activitatea care a fost implementată cu scopul de a ghida tinerii în diferite domenii profesionale, conceptul bazându-se pe discursuri oferite de persoane reprezentative în diferite cercuri de interes profesional. Invitații evenimentului de anul acesta sunt Bob Rădulescu, Anca Broască și Paul Oargă.

ZEC Charity – ideea pilot a ediției trecute – presupune un turneu caritabil de gaming, care va fi transmis live pe canalul de YouTube al lui Werty, unde se vor strânge donații către cauza susținută anul acesta. În această ediție, donațiile vor fi adunate pentru a-i oferi ajutor lui Darius, un băiat de doisprezece ani diagnosticat cu displazie fibroasă, care are o tumoră la maxilarul inferior și care are nevoie de 13.000 de euro pentru a-și permite consultațiile, medicamentația și operația.

ZEC Expo Spot – ideea introdusă anul acesta – are ca scop punerea în lumină a creațiilor tinerilor din Cluj, care vor avea șansa să-și expună lucrările la Cazinoul din Parcul Central.

Prin intermediul acestui festival, dorim să încurajăm implicarea elevilor în activități de dezvoltare personală și în susținerea cauzelor umanitare, dar și să-i ajutăm să conștientizeze impactul pe care deciziile pe care le iau îl are asupra propriului viitor” – precizează organizatorii.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut