Zilele comunei Cătina

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, împreună cu Primăria și Consiliul Local Cătina invită iubitorii de folclor, sâmbătă, 23 iulie, la „Zilele comunei Cătina”.

Programul manifestării va începe la ora 12:00, cu lansarea Monografiei comunei Cătina (1327-2021), un volum semnat de colonel (rtr.) Vasile Grigore Voivod. În cadrul evenimentului va fi proiectat și un film despre comună. 23Printre cei care vor lua cuvântul se numără: arhimandritul Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, Florin Călin Borbely – primarul comunei Cătina, prof. dr. colonel (r.) Vasile Șt. Tutula, Sorina Stanca – managerul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” din Cluj-Napoca și editorul cărții, Nadia Fărcaș. Lansarea  volumului va fi moderată de preotul paroh Gheorghe Ilovan.

De la ora 14:00, în parcul „Între brazi” va avea loc deschiderea festivă a manifestării, când vor fi aniversate și premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. De la ora 15:00 va începe un program folcloric, în cadrul căruia vor evolua mai multe ansambluri folclorice și interpreți vocali, printre care: Narcisa și Ana Georgeta Balla, grupul vocal „Zestrea Transilvaniei”, Ansamblul „Rapsodia Someșană” din Cluj-Napoca, formația de dansuri „Fiii Cămărașului” și formația de dansuri „Muguri de cătină”. Evenimentul se va încheia cu joc la șură, alături de Anuța Mânecan și Nucu de la Fizeș.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut