Zilele Clujului ediția a zecea debutează joi, în mai multe locații din oraș

Sub motto-ul „Zilele Clujului creează legături”, festivalul ajuns acum la ediția cu numărul zece se desfășoară în perioada 6-9 octombrie la Cluj-Napoca, reunind evenimente pentru toate gusturile și categoriile de vârstă. Încă din prima zi suntem așteptați cu mic, cu mare la o serie de manifestări cultural-artistice, de la primele ore ale dimineții.

Astfel, joi, 6 octombrie, Turnul Croitorilor Centru de Cultură Urbană găzduiește între orele 9-17 nu mai puțin de trei expoziții: Orașul și Academia, Turnul Croitorilor de-a lungul timpului – expoziții foto-documentare permanente – și expoziția de fotografie Fotopia Festival: Portret de voluntar –Fotograf: Bogdan Dincă, membru al echipei documentaria.ro, organizator eveniment Fotopia Festival.

De asemenea, începând cu ora 10.00, la Cinema Mărăști avem ocazia de a vizita expoziția de costume populare tradiționale din Câmpia Transilvaniei, organizată de Asociația de la Lume Adunate și-napoi la lume date. Între 10:00 – 23:00, în Piața Muzeului ne așteaptă experiențe inedite la Târguțu Vintage, iar Casino Centru de Cultură Urbană găzduiește între orele 10.00-20.00 a noua ediție a Salonului de Carte Bookfest, organizator Asociația Editorilor din România.

Nu lipsesc nici filmele din programul de festival. Astfel, la Turnul Croitorilor va rula, de la ora 11.00, pelicula „Actualitatea în imagini 1951”, iar Cinema Mărăști ne propune Maratonul filmelor de comedie – Louis de Funès, tot de la ora 11.00. La Cinema Dacia sărbătorim împreună Zilele Animațiilor Disney – The Golden Age, printr-o serie de cinci proiecții ce vor rula începând cu ora 11.00.

Două sunt evenimentele care vor face deliciul iubitorilor de teatru în prima zi a festivalului Zilele Clujului 2022. Este vorba, desigur, de mult așteptata întâlnire cu îndrăgitul actor Florin Piersic, care va urca pe scena din Piața Unirii începând cu ora 19.00, într-un dialog sincer cu publicul pe tema „Teatrul, dragostea mea!” și de spectacolul din repertoriul Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, intitulat „O noapte furtunoasă”, de I.L. Caragiale, care se va juca de la ora 20.00 în Piața Unirii.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut