Zi nefastă pentru olimpicii români

Gimnasta Larisa Iordache a ratat finala la bârnă, din cauza problemelor de la gleznă, Rareş Andrei Toader nu s-a calificat în finala de aruncare a greutăţii, iar Cătălin Chirilă şi Victor Mihalachi s-au clasat abia pe locul 5 în finala probei de canoe dublu.

Larisa Iordache ar fi trebuit să intre în concurs marţi, în finala la bârnă din cadrul concursului de gimnastică artistică. Larisa Iordache a concurat duminică în calificări, reuşind să obțină a patra notă în finala de la bârnă programată la Ariake Gymnastics Centre. Ea a terminat concursul cu dureri evidente la glezna stângă şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Ea a efectuat duminică un test de rezonanţă magnetică la clinica din Satul Olimpic şi i s-a pus un diagnostic de entorsă metatarsiană care necesita o pauză de trei zile.

Finala la bârnă a fost câștigată de Guan Chenche, cu 14,633 puncte, argintul revenit conaţionalei Tang Xijing, notată cu 14,233, iar americanca Simone Biles a luat bronzul, fiind notată cu 14,000.

Rareş Andrei Toader s-a clasat doar pe locul 14

Atletul român Rareş Andrei Toader a ratat calificarea în finala probei de aruncare a greutăţii, marţi, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cea mai bună aruncare a sa având 19,81 metri. Toader, care în iunie dobora recordul naţional, reuşind 21,29 metri în reuniunea de la Brno, s-a clasat pe locul 14 din cei 16 atleţi care au evoluat în Grupa A, în condiţiile în care în finală acced cei mai buni 12 din grupele de calificare A şi B.

Kriszta Incze – prestație remarcabilă

Kriszta Tunde Incze a obținut o victorie nesperată în optimile de la 62 kilograme, contra sportivei din Ungaria, Marianna Sastin, însă s-a oprit în semifinale, fiind învinsă de Aisuluu Tynybekova (Kyrgyzstan).

Bianca Ghelber – record personal

Atleta română Bianca Florentina Ghelber s-a clasat pe locul 6 în finala probei feminine de aruncare a ciocanului, cu un rezultat de 74,18 metri, record personal. Medalia de aur i-a revenit polonezei Anita Wlodarczyk, campioană olimpică şi în 2012 şi 2016, cu un rezultat de 78,48 metri.

Un canoe de loc 5

Românii Cătălin Chirilă şi Victor Mihalachi s-au clasat pe locul 5 în finala probei de canoe dublu pe 1.000 de metri. Cei doi români au fost cronometraţi cu timpul de 3 min 29 sec 285/1000, sosind la circa patru secunde de medaliaţii cu bronz.
Cubanezii Serguey Torres Madrigal şi Fernando Dayan Jorge Enriquez au cucerit aurul, cu un nou record olimpic, în 3 min 24 sec 995/1000, argintul a revenit chinezilor Liu Hao şi Zheng Pengfei, în timp ce bronzul a fost adjudecat de germanii Sebastian Brendel şi Tim Hecker.
Cătălin Chirilă şi Victor Mihalachi sunt medaliaţi cu bronz anul acesta la Europenele de la Poznan, dar Mihalachi (32 ani) are în palmares şi două titluri mondiale în această probă (2010, 2014).
Kaiacul şi canoea au adus României o zestre de 34 medalii olimpice, dintre care zece de aur, zece de argint şi 14 de bronz. Ultimul aur a fost cucerit la C2-1000 m de Florin Popescu, actualul antrenor al lotului olimpic de canoe, şi Mitică Pricop, medaliaţi şi cu bronz în proba de 500 m. De la Sydney, kaiaciştii şi canoiştii români nu au mai urcat pe podium la Jocurile Olimpice de 21 ani.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut