Zi memorabilă pentru copiii gherleni

La sfârșitul săptămânii trecute în municipiul Gherla au continuat manifestările organizate pentru copii, chiar dacă a trecut ziua de 1 Iunie.

Succesul de anul trecut al primei ediții a evenimentului „O zi cu Academy și Bogdan Duma” i-a făcut pe organizatori să pregătească o nouă întâlnire, la fel de palpitantă. Aceasta a avut loc duminică, 4 iunie și a fost dedicată din nou, Zilei Copilului. Programul evenimentului a fost deosebit de bogat, copiii având multiple posibilități de a alege cele mai atractive și interesante pentru ei. Cu această ocazie centrul orașului a fost închis, tot spațiul din Piața Libertății a stat la dispoziția sutelor de participanți, printre care și mulți copii însoțiți de părinți veniți din comunele vecine (Iclod sau Mintiu Gherlii).

Cei mici au fost angrenați într-un concurs cu tematică rutieră și prezentare tehnică, un exercițiu demonstrativ și prezentare tehnică ISU și exercițiu demonstrativ și prezentare tehnică Jandarmerie. Pe mica scenă au evoluat majoretele  formației „Queens Dancing” Gherla, coordonată de Andreea Sabo, laureată la recentele campionatele naționale de la Bistrița, momente mult apreciate de numeroșii spectatori. Copiii au mai participat și la jocuri educative (desene pe asfalt și diverse concursuri). Mult așteptatul moment al manifestării distractive de la Gherla, demonstrația de pilotaj, a fost susținută și în acest an de Bogdan Duma, de la Rally Taxi. De asemenea, cei mici au asistat la un curs de pilotaj Junior Racing Driver by Academy. Evenimentul  a fost organizat de Academy auto Drive și Primăria Municipiului Gherla și s-a desfășurat în părculețul central din fața Catedralei Armeano-Catolice și pe străzile Avram Iancu – Victoriei, unde sute de gherleni au urmărit această originală cursă automobilistică.

În ultimii ani, Academy Auto Drive Gherla a inițiat mai multe acțiuni turistice și cicloturistice în zona municipiului de pe Someș, organizând tururi ghidate ale orașului, mult apreciate atât de localnicii, cât și de numeroșii oaspeți care, mai ales, în sezonul estival, vizitează mica urbe transilvană, cunoscută prin valorile arhitectonice în stil baroc, dar și prin tradițiile comunității armenești.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut