Zeci de mii de parfumuri, cosmetice și jucării contrafăcute, confiscate în 2019 de polițiștii de frontieră

Bunuri contrafăcute purtând mărci internaționale protejate au fost confiscate anul trecut, într-o cantitate impresionantă, de polițiștii de frontieră.

În urma unor acțiuni de de depistare a celor care au ca preocupare traficul cu produse contrafăcute, derulate de Poliția de Frontieră Română, împreună cu alte autorități competente, în primele 11 luni ale lui 2019 au fost depistate 281 fapte de natură infracțională, în urma cărora au fost confiscate: 101.900 bucăți articole de îmbrăcăminte și lenjerie, 92.815 bucăți produse cosmetice și de parfumerie, 73.100 bucăți jucării, 19.000 perechi încălțăminte și 28.500 articole marochinărie. De asemeni, au fost ridicate în vederea confiscării sute de mii de diverse alte articole susceptibile a fi contrafăcute, constând în unelte, scule, produse de uz casnic sau de igienă personală etc.

„Din cazuistica înregistrată în ultimul an s-a constatat ca cetățenii implicați în aceste activitățile ilegale proveneau preponderent din România, Turcia, Bulgaria și R. Moldova. Tot din cazuistica înregistrată, s-a mai constatat că produsele cel mai frecvent falsificate sunt cele cu valoare adăugată mare și o rată ridicată a vânzărilor (produse cosmetice, jucării, piese de schimb auto, produse din sticlă, produse ceramice, textile, încălțăminte sport, ceasuri, software, telefoane mobile). Din analiza fenomenului infracțional, rezultă că rutele folosite pentru introducerea mărfurilor contrafăcute în România sunt: China – România, pe mare și Turcia-România” – informează Poliția de Frontieră Română.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie