Zeci de funcții de directori și directori adjuncți, neocupate la Cluj

Aproape patruzeci de posturi de director de şcoală și director adjunct vor fi ocupate în continuare prin detașare. Și asta fie din cauză că niciunul dintre candidați nu a reușit să promoveze examenul, fie dintre cei care au luat note de promovare nu au optat pentru funcțiile de conducere la aceste unități de învățământ. Potrivit datelor prezentate de ISJ Cluj, este vorba de 22 posturi de directori și 16 posturi de directori adjunct. Printre unitățile de învățămâmt clujene unde nu s-a ocupat postul de director în urma concursului se numără Colegiu Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca. La această unitate școlară a rămas vacant și postul de director adjunct. De asemenea, la Liceul Teologic Reformat Cluj-Napoca și la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej nu s-a ocupat funcția de director adjunct.

Potrivit informațiilor anunțate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în vederea susținerii probei de interviu pentru cele 293 de funcții vacante de director/ director adjunct au fost înregistrate 328 de opțiuni exprimate de către cei 313 candidați care au obținut minimum nota 7 (șapte) la prima probă, cea scrisă, din cadrul concursului/

În urma susținerii probei de interviu, 283 de candidați au fost declarați admiși, în raport cu opțiunile exprimate (246 candidați au optat pentru funcția de director, iar 82 candidați au optat pentru funcția de director adjunct). 15 candidați au fost respinși, 12 candidați nu s-au prezentat, iar 18 candidați s-au retras de la proba de interviu, formulând o solicitare scrisă adresată comisiei județene de organizare și desfășurare a concursului. Pentru a fi declarați admiși la proba de interviu, candidații trebuiau să obțină cel puțin 7 puncte.

Conform calendarului concursului, în perioada 20 – 22 decembrie trebuie să se emită deciziile de numire a noilor directori și directori adjuncți, funcțiile urmând să fie preluate începând cu 17 ianuarie 2022.

Un nou concurs pentru ocuparea posturilor încă vacante ar urma să se organizeze până la finalul lunii august 2022, oficialii Ministerului Educaţiei anunţând că procedurile vor fi demarate chiar în ianuarie.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut