Zeci de clujeni au scăpat de izolarea impusă de coronavirus

Zeci de persoane din județul Cluj au ieșit din izolare după ce în ultimele două săptămâni au avut interdicție de a ieși din casă din cauză că s-au întors din zone din Italia afectate de coronavirus. Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean a anunțat că față de 61 de clujeni a încetat, duminică, măsura de izolare la domiciliu timp de 14 zile. Potrivit autorităților, până duminică, la nivelul județului mai erau 602 persoane izolate la domiciuliu, însă nu este niciun clujean plasat în carantină.

Cât privește pacientul confirmat cu coronavirus internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că starea de sănătate a acestuia s-a ameliorat față de momentul internării, neavând febră.

În România, până duminică erau confirmate șase cazuri de coronavirus. Sâmbătă au fost anunțate 13 cazuri de coronavirus în țara noastră însă după reluarea probelor, în cazul a șapte persoane rezultatele au ieșit negative.

De asemenea, trei dintre persoanele depistate infectate în țara noastră au fost declarate vindecate şi externate deja, arată Grupul de Comunicare Strategică.

La nivel mondial, situația este tot mai gravă.

De la apariţia noului coronavirus în decembrie 2019, au fost înregistrate 107.021 de cazuri de infectare în 99 de ţări şi teritorii, 3.648 de oameni pierzându-şi viaţa, potrivit unui bilanţ alcătuit pe baza unor surse oficiale, între care informări ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Ţările cele mai afectate după China sunt Coreea de Sud (7.313 cazuri, 48 decese), Iranul (6.566 cazuri, 194 decese), Italia (5.883 cazuri, 233 decese) şi Franţa (949 cazuri, 16 decese). În China s-au înregistrat 80.695 de cazuri, dintre care 3.097 de decese.

În Italia, Guvernul a adoptat duminică dimineaţă, prin decret, măsuri excepţionale de izolare a milioane de italieni care locuiesc în nordul ţării, precum şi măsuri restrictive referitoare la întreaga ţară şi care vor rămâne în vigoare până la 3 aprilie.  Deplasările în cazul a cel puţin 15 milioane de italieni vor fi strict limitate la intrarea şi ieşirea din aceste regiuni şi în interiorul acestei zone.

C.P.

Articole din aceeasi categorie