Zeci de centre de vaccinare și-au sistat temporar activitatea

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat joi că 45 de centre de vaccinare au sistat temporar activitatea, iar în alte 136 de centre au fost reduse fluxurile de vaccinare, măsura fiind luată pentru a permite formarea de echipe mobile care să participe la vaccinarea oamenilor din mediul rural.

„O prioritate a Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare o reprezintă evaluarea permanenta a eficienţei centrelor de vaccinare, astfel încât să menţinem un echilibru corect, onest, între investiţiile materiale, resursele umane şi ritmul de vaccinare. Tocmai de aceea, în acest moment, din datele centralizate din ziua precedentă în ceea ce priveşte activitatea centrelor de vaccinare, vă pot spune că 45 de centre de vaccinare au sistat temporar activitatea. Alte 136 de fluxuri de vaccinare şi-au sistat temporar activitatea din centrele care sunt în continuare active. Sunt centre de vaccinare care aveau mai multe fluxuri active şi s-a redus practic fluxul din acele centre, pentru a putea permite desprinderea de echipe mobile care să asigure vaccinarea în localităţile din rural”, a anunţat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că în 314 centre de vaccinare a fost redus programul de lucru, de la 12 la 6 ore.

De asemenea, există centre de vaccinare care au program de lucru chiar de patru ore.

„Este posibil ca, în perioada următoare, să avem centre de vaccinare care vor avea programul închis o zi, două zile sau trei zile pe săptămână, tocmai pentru a avea posibilitatea să preluăm acele echipe şi să se deplaseze în mediul rural”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut