Zece cazuri pozitive de coronavirus la U-BT Cluj

Numărul cazurilor pozitive la noul coronavirus din cadrul echipei masculine de baschet U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a ajuns la zece, în urma rezultatelor primite joi, a anunţat clubul pe site-ul său oficial.

”Cei şase jucători cu teste negative marţi au fost restestaţi, alături de staff-ul tehnic, în cursul dimineţii de joi, 15 octombrie. Drept urmare, alţi doi baschetbalişti de la U-Banca Transilvania au fost depistaţi pozitiv cu SARS COV-2”, a comunicat clubul.

”Rezultatele testelor efectuate de ceilalţi membri ai echipei au ieşit negative. În total, 10 componenţi ai U-Banca Transilvania au fost depistaţi pozitiv. Cu alte cuvinte, infectaţi sunt Patrick Richard, David Vida, Modibo Diaby, Gregory Vargas, Karel Guzman, Justin Edwards, Dragoş Lungu, Ştefan Grasu, Szabolcs Santa, alături de antrenorul principal Mihai Silvăşan. Cu toţii se simt bine şi sunt în izolare, iar Ştefan Grasu se află la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase pentru analize amănunţite”, a precizat gruparea ardeleană.

În cursul dimineţii de joi au fost testaţi şi opt antrenori de la Academia U-BT, toate rezultatele fiind negative.

Patru echipe, toate participante săptămâna trecută la Memorialul ”Elemer Tordai”, de la Sibiu, au anunţat cazuri de infectare cu coronavirus în loturile lor: Dinamo-Ştiinţa Bucureşti – 5, CSU Sibiu – 2, CSO Voluntari – 15, cealaltă fiind U-BT Cluj.

CS Voluntari a câştigat, joia trecută, ediţia a 12-a a Memorialului ”Elemer Tordai” la baschet masculin, după ce a învins-o în finală pe Dinamo-Ştiinţa Bucureşti cu 93-89, în Sala Transilvania din Sibiu.

Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet, convocat de urgenţă de către preşedintele Horia Păun, în regim de videoconferinţă, a decis joi suspendarea pentru o perioadă nedeterminată a turneelor preliminare din Cupa României la masculin din cauza focarelor de COVID-19.

Cele trei turnee preliminare ale competiţiei urmau să aibă loc în perioada 17-22 octombrie, astfel: Grupa A (în Arena de Baschet din Bucureşti), cu echipele U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, Dinamo-Ştiinţa Bucureşti, BCMU FC Argeş Piteşti şi CSM Galaţi, Grupa B (în Arena ”Antonio Alexe” din Oradea), cu CSM CSU Oradea, Steaua Bucureşti, SCM Craiova, Athletic Constanţa şi CSM VSKC Miercurea Ciuc, iar Grupa C (în Sala Sporturilor ”Transilvania” din Sibiu), cu BC CSU Sibiu, SCM Timişoara, CSO Voluntari şi CSM Tg. Jiu.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut