Zboruri din Cluj-Napoca spre hub-ul aerian Londra Heathrow

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj și compania aeriană Blue Air au anunțat lansarea unei noi rute, Cluj-Napoca – Londra Heathrow, conexiune ce reprezintă o premieră pentru Aeroportul clujean și facilitează accesul pasagerilor la numeroasele legături aeriene spre întreaga lume.

După aproape 15 ani de la primul zbor Blue Air de pe Aeroportul Internațional Cluj, colaborarea dintre cei doi parteneri cunoaște o nouă fază de dezvoltare în acest an, prin angajamentul operatorului aerian de a dezvolta baza sa operațională din Cluj-Napoca, odată cu cele 14 rute noi care vor fi operate în acest an de pe aeroport.

Cu un trafic de pasageri de peste 80,9 milioane de pasageri în 2019, Londra Heathrow este cel mai aglomerat aeroport din Europa, clasându-se pe locul trei la nivel mondial, după cele din Atlanta și Beijing și înaintea aeroporturilor Tokio Haneda, Paris Charles de Gaulle și Frankfurt. Heathrow este unul dintre cele șase aeroporturi care deservesc Londra, fiind cel mai mare hub de pe continentul european, care asigură conexiuni cu întreaga lume, prin cele peste 100 de companii aeriene care oferă zboruri interne și internaționale.

Orar de zbor

Destinația Dată debut rută Zile de operare Program de operare
Londra Heathrow 26 martie 2021 Luni, Miercuri, Vineri, Duminică CLJ 17:00 LHR 18:05
LHR 18:55 CLJ 01:15

Chiar dacă traficul de pasageri a fost puternic afectat de pandemie, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj face eforturi pentru implementarea celor mai bune practici de recuperare a traficului de pasageri, iar decizia companiei aeriene Blue Air de a deschide noi rute și de a dezvolta baza operațională din Cluj-Napoca reprezintă o confirmare a premiselor pozitive în această direcție.

Creșterea operațiunilor desfășurate de Blue Air, precum și noutățile pe care compania le aduce rețelei de rute disponibile pe Aeroportul clujean, răspunde necesităților de conectivitate ale pasagerilor pe toate segmentele de trafic – business, etnic sau turistic – și oferă opțiuni atractive de călătorie la prețuri accesibile.

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, cu un model de business Ultra-Low-Cost (ULC) și cu abordare centrată pe nevoile pasagerilor. Cu o echipă formată din peste 1.000 de profesioniști, Blue Air are un istoric impecabil în siguranța zborului. Compania operează avioane tip Boeing 737. În cei 16 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 32 de milioane de pasageri și a zburat peste 340 milioane de kilometri. Compania, membră cu drepturi depline IATA, este certificată IATA Operațional Safety Audit (IOSA) de Internațional Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepționale de operare.

“Siguranța înainte de toate” este principiul Blue Air pentru transportarea pasagerilor în condiții de maximă siguranță în contextul generat de pandemie, compania implementând măsuri suplimentare de prevenție, respectiv filtrele HEPA din aeronavele Blue Air, care sunt capabile să capteze peste 99,97% din microbii aerieni din aerul filtrat.

Destinații Blue Air de la Cluj-Napoca în 2021

Blue Air operează în prezent două rute regulate de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, spre București Otopeni și Dublin, la care se alătură destinația Londra Heathrow. Blue Air va introduce 13 rute noi în Orarul de Vară 2021, care vor conecta Clujul cu destinații-cheie din Europa.

Noile destinații care vor fi operate din Cluj-Napoca

Destinație Dată debut
Barcelona din 3 aprilie 2021
Amsterdam din 18 aprilie 2021
Paris Charles de Gaule din 19 aprilie 2021
Madrid din 1 iunie 2021
Stuttgart din 1 iunie 2021
Milano Linate din 2 iunie 2021
Hamburg din 2 iunie 2021
Larnaca din 3 iunie 2021
Bruxelles Zaventeem din 4 iunie 2021
Koln din 4 iunie 2021
Roma Fiumicino din 4 iunie 2021
Burgas din 20 iunie 2021
Constanța din 21 iunie 2021

Zborurile sunt deja disponibile spre vânzare, iar detalii sunt disponibile pe site-ul www.flyblueair.com.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut