Women Rally – Etapa a 3-a, Cluj-Napoca

• 15-16 septembrie 2023

Cea de a treia etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service, Trofeul Castrol, clasa de mașini electrice powered by George – Inovație BCR, eveniment automobilistic dedicat doamnelor și domnișoarelor pasionate de motorsport, va alinia, la acest sfârșit de săptămână, la Cluj-Napoca, zeci de mașini din toată țara și va marca 5 ani de la prima ediție Women Rally.

Una dintre cele mai de succes femei de business din România, Cristina Bâtlan, co-fondator al brandului Musette, va fi prezentă la start, în calitate de ambasador, la volanul unei mașini Mercedes-Benz, pusă la dispoziție de partenerul evenimentului. Lumea sportului va fi reprezentată de Carmen Amariei, una dintre cele mai valoroase jucătoare din istoria handbalului românesc, care a răspuns provocării Women Rally, tot în calitate de ambasador.

Alina Alexandra Dumitru, singura campioană olimpică a României la judo, revine pe traseul vitezei, după ce acum un an debuta la volanul unei mașini de concurs în calitate de ambasador. Women Rally este pentru ea o nouă aventură, care, așa cum spunea după prima etapă de la București, a ajutat-o „să retrăiască și să simtă emoțiile momentelor frumoase din cariera de sportivă”.

Ioana Berindei, una dintre cele mai consecvente prezențe în Campionatul Național Women Rally, se pregătește să își apere primul loc în clasamentul general, după ce, în primele două etape, a reușit performanțe notabile și rezultate care au propulsat-o pe poziția fruntașă, atât pe podiumul clasei, cât și la general.

Pentru acest eveniment aniversar, organizatorii anunță că au pregătit participantelor un circuit special, care să le testeze abilitățile la volanul propriilor mașini și să le ajute să se conecteze mai bine cu acestea. Etapa de la Cluj-Napoca își va păstra formatul deja consacrat și va respecta o scenografie adecvată și în siguranță.

Ziua de vineri, 15 septembrie, va fi  dedicată briefing-ului premergător competiției, unde organizatorii și participantele vor discuta toate detaliile ce țin de regulament, program și manșele de concurs. Tot vineri, de la ora 18:00, pe platoul dintre Cluj-Arena și Sala Polivalentă, spectatorii vor putea participa la Startul Festiv, unde va avea loc prezentarea tuturor concurentelor înscrise în cursă.

Cele două manșe de concurs se vor desfășura sâmbătă, 16 septembrie, cu începere de la ora 10:00, pe un traseu special amenajat la VIVO! Cluj-Napoca. Pentru acest circuit, organizatorii le-au pregătit concurentelor atât viraje de viteză, cât și „ace de păr” sau șicane, unde își vor putea demonstra agilitatea la volan.  Cei mai buni timpi și cele mai rapide concurente vor fi premiate la festivitatea desfășurată în cadrul Dineului Oficial, care va avea loc sâmbătă seara, de la ora 19:00, la RMB Inter Auto.

Toată acțiunea desfășurată în cadrul manșelor de concurs va putea fi urmărită live pe pagina de Facebook Women Rally și pe canalul de YouTube al Federației Române de Automobilism Sportiv.

„Sunt deosebit de încântată de impactul pe care l-a avut Women Rally în cei 5 ani de existență, de cât de bine a fost primit atât de public, cât și de comunitatea de business. O mare bucurie pentru mine este faptul că am reușit să creez în jurul meu o comunitate autentică de femei puternice și curajoase, care se ajută între ele și se susțin reciproc. Mulțumesc tuturor celor care s-au alăturat fenomenului Women Rally pe parcusul celor 5 ani, formând împreună o mare familie” – declară Laura Savu, fondator și organizator Women Rally.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut