Week-end de top pentru turismul românesc

Week-end-ul care urmează se anunţă a fi cel mai bun pentru turismul intern de la izbucnirea pandemiei şi până în prezent, mai ales că va fi legat şi de o zi liberă de la stat, lunea de după Rusalii, iar Litoralul rămâne în topul destinațiilor de vacanță ale românilor.

Conform datelor furnizate de o platformă hotelieră, litoralul este în topul preferinţelor românilor, iar Vama Veche, Mamaia, Eforie Nord şi Costineşti sunt din nou staţiunile din fruntea clasamentului.

Chiar dacă majoritatea cazărilor au fost rezervate, turiştii mai pot găsi camere libere şi promoţii la pachetele de minimum 3 nopţi pentru destinaţiile de la malul mării. Tarifele pentru vacanţa de Rusalii pe litoral încep de la 300 de lei pe noapte pentru o cameră la un hotel sau pensiune de 3 stele. În Mamaia încă mai sunt disponibile pentru închiriat apartamente în regim hotelier, iar preţul începe de la 400 lei /noapte pentru un studio. Spre sudul litoralului, preţurile devin mai accesibile, ajungând chiar şi la sub 200 lei/noapte.
Pentru cei care şi-au dorit o minivacanţă petrecută departe de agitaţie, staţiunile balneare Sovata, Băile Felix şi Băile Herculane au fost principalele opţiuni. Însă nici zonele de munte nu sunt mai prejos, staţiunile de pe Valea Prahovei şi din zona culoarului Rucăr – Bran, fiind la mare căutare. Pentru românii care îşi doresc să petreacă vacanţa de Rusalii în zona Bran, hotelierii încă mai au camere libere, iar preţurile încep de la 175 lei / noapte pentru o cameră dublă, cu mic dejun inclus. Preţuri similare se găsesc pe toată Valea Prahovei. Turiştii în căutare de centre SPA şi tratamente balneo pot opta pentru hotelurile din Sovata, unde costul pe noapte al unei camere duble este de aproximativ 350 lei, cu acces la piscină şi la toate serviciile SPA.
Românii îşi doresc acum mai mult decât o simplă cazare şi caută hoteluri, pensiuni şi case de vacanţă care să le ofere experienţe complete de vacanţă, cu mese, excursii opţionale şi activităţi incluse. De altfel, printre cele mai căutate oferte pentru minivacanţa de Rusalii s-au numărat cele ale unităţilor de cazare cu demipensiune, SPA, piscină, ciubăr şi alte experienţe de relaxare propuse în pachetul iniţial.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut