Webinar gratuit pe tema testării genetice în cancerul mamar

Asociația Noi pentru Ei (NEI) organizează marți, 7 iunie, începând cu ora 18:00, un eveniment online dedicat discuțiilor pe tema screening-ului, diagnosticului și tratamentului cancerului de sân, cu o atenție specială îndreptată către testarea genetică în cazul pacientelor cu cancer mamar.

„În România, cancerul de sân reprezintă a treia cea mai întâlnită formă de cancer (conform INSP) în rândul populației, însă 74,3% din femeile cu cancer de sân în România sunt diagnosticate în faze avansate ale bolii (3 sau 4) și doar 3.5% în stadiul 0. De altfel, statisticile europene plasează România pe ultimele locuri în Europa, în materie de screening pentru cancer de sân. În fața acestor statistici, Asociația Noi pentru Ei și-a propus să reunească medici cu experiențe vaste, din specialități diferite, pentru a oferi publicului interesat o perspectivă coerentă și cuprinzătoare asupra a ceea ce presupune testarea genetică pentru cancerul mamar, modalități de screening, diagnostic și tratament” – precizează organizatorii.

La eveniment sunt invitați: prof. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu (Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca | Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca); dr. Nicoleta Antone (Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca); dr. Magdalena Duma (Clinica MedImages) și conf. dr. Adrian Trifa (Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca | Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca)

Pentru a primi link-ul evenimentului, cei care doresc să participe sunt rugați să completeze un formular de înscriere disponibil pe: https://forms.gle/hDCT2pagQyPgDAm8A.

Întâlnirea din 7 iunie este prima dintr-o serie mai amplă de întâlniri online, al căror scop comun – precizează organizatorii – este de a atrage atenția asupra problemelor și provocărilor pe care diagnosticul și tratamentul cancerului de sân le ridică în România.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut