Washingtonul repetă că Rusia poate ataca Ucraina în orice moment

Rusia poate lansa oricând un atac asupra Ucrainei, a reiterat sâmbătă Casa Albă, pe fondul tensiunilor accentuate dintre Moscova şi statele occidentale, transmite duminică AFP.

Preşedintele american Joe Biden are pe agendă duminică să participe la o reuniune a Consiliului naţional de securitate privind criza din Ucraina – un eveniment rar-, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Preşedintele Biden a fost informat despre discuţiile de la Conferinţa de securitate de la Munchen dintre liderii occidentali cu privire la criza ucraineană, iar consilierii săi pentru securitate naţională „au reiterat că Rusia poate lansa un atac asupra Ucrainei în orice moment”, a adăugat Psaki.

De aproape trei luni, Washingtonul trage semnale de alarmă cu privire la pregătirile pentru o ofensivă a Rusiei în Ucraina.

Vineri, pentru prima dată, liderul de la Casa Albă s-a declarat „convins” că omologul său rus Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina „în zilele următoare” şi că actuala intensificare a ciocnirilor pe linia frontului din estul Ucrainei urmăreşte să creeze o „justificare falsă” pentru lansarea unei ofensivei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut