Vorica Dăncilă: Avem cel mai ambiţios program pentru dezvoltarea României

Primul ministrul al României, Viorica Dăncilă, s-a aflat, joi, la Cluj-Napoca, unde a avut o întâlnire cu primarii PSD şi a vizitat o unitate medicală, precum şi o instituţie de învăţământ superior.

În cadrul întâlnirii cu primarii social democraţi, primul ministru le-a dat asigurări edililor că Executivul va susţine în continure proiectele menite să ducă la dezvoltarea comunităţilor locale. „Avem cel mai ambiţios program pentru dezvoltarea României şi vom susţine orice proiect menit să ducă la creşterea calităţii vieţii românilor’’, le-a transmis Viorica Dăncilă primarilor.

După întâlnirea cu aleşii locali, primul ministru s-a deplasat la Institutul Oncologic „prof. Ioan Chiricuţă’’, unde s-a întâlnit cu angajaţii acestei unităţi medicale. De aici, Viorica Dăncilă s-a deplasat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii acestei instituţii de învăţământ. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, după vizita de la UMF, că a preferat să meargă în mai multe zone ale ţării, cum sunt Clujul şi Alba, în loc să participe la mitingul PSD de la Iaşi.

„Nu am fost la miting pentru că am zis să mergem în mai multe zone ale ţării. Eu cred că este important să vin la Cluj, să merg la Alba Iulia, să văd ce s-a realizat pe fonduri europene, ce s-a realizat pe fonduri guvernamentale, să văd mai mult obiectivele pe care le-am realizat, pentru că oamenii de promisiuni sunt sătui. Am vrut să vedem ce mai trebuie făcut, dacă ne încadrăm în timp în ceea ce priveşte realizarea acestor obiective”, a spus Viorica Dăncilă.

Atât la sosirea la Institutul Oncologic „prof. Ioan Chiricuţă’’, cât şi la UMF, Viorica Dăncilă a fost întâmpinată de un grup de protestatari care au scandat cerându-i demisia. Oamenii purtau foi de hârtie pe care scria: „Fără corupţie“, „Fără penali“ sau „He-he!“. Viorica Dăncilă a spus că gestul celor care au întâmpinat-o cu proteste nu le face onoare.

„Această manifestare violentă, aceste lucruri urâte, jignirile arată că, de fapt, nu au alte argumente. Eu consider că violența este atributul oamenilor slabi, care nu au proiecte (….) Dacă sunt nemulțumiți de ceva, pot să vorbească despre nemulțumirile lor, pot să aducă în atenția opiniei publice orice lucru pe care îl consideră greșit, dar ca să vii să jignești, să țipi, să arunci, acest lucru nu cred că le face onoare și că ar trebui dânșii, în primul rând, să-și revizuiască un pic comportamentul, pentru că ceea ce fac acum este transmis probabil de mai multe televiziuni, avem summit-ul de la Sibiu și nu cred că este oportun nici acum, nici mai târziu”, a declarat Viorica Dăncilă.

Pe parcursul vizitei la Cluj-Napoca, Viorica Dăncilă a fost însoţită de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, de ministrul Agriculturii Petre Daea și de secretarul stat din Ministerul Afacerilor Externe, Gabriela Ciot.

C.P.

Articole din aceeasi categorie