Volum dedicat istoriei Europei Centrale, lansat la MET

Academia Română – Centrul de Studii Transilvane și Muzeul Etnografic al Transilvaniei invită publicul clujean duminică, 23 februarie, la lansarea volumului „Reform and Renewal in Medieval East and Central Europe. Politics, Law and Society”, coordonat de Suzana Miljan, Éva B. Halász și Alexandru Simon și apărut sub egida comună a Academiei Române, Academiei Croate de Științe și Arte și Universității din Londra.

Volumul reunește 28 de lucrări de mare valoare științifică, realizate de istorici din Croația, Marea Britanie, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia și Ungaria, lucrări care abordează subiecte de mare interes ale istoriei Europei central-orientale în secolele X-XVI. Acesta va fi prezentat de istorici de prestigiu ai spațiului central-european: Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române; Damir Karbić, directorul Departamentului de Științe Istorice al Academiei Croate de Științe și Arte; Éva B. Halász, cercetătoare în cadrul Grupului pentru Studii Medievale din Ungaria; Suzana Miljan, cercetătoare la Institutul de Științe Istorice și Sociale din Zagreb.

„Volumul reprezintă o importantă realizare științifică, dovedind că dialogul rămâne principala modalitate de cooperare între specialiști, care oferă astfel un excelent exemplu de urmat pentru politicienii spațiul central-est european” – precizează organizatorii.

Evenimentul va avea loc de la ora 12:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21).

M. T.

Articole din aceeasi categorie