Voiculescu recomandă părinților să nu trimită copiii la școală, dacă prezintă orice simptom

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a recomandat părinților să țină acasă copiii când școala va începe cu prezență fizică, dacă aceștia prezintă orice simptom.

„Atunci când vor începe școlile, dacă aveți copilul cu orice fel de simptom, țineți-l acasă! Nu-l trimiteți la școală! Poate să-i facă rău lui și multor altor oameni și nu numai copiilor, ci și celor de acasă. Dacă are orice fel de simptom, lăsați-l să stea acasă”, a afirmat Voiculescu, într-o conferință de presă, informează AGERPRES. El a reamintit că decizia redeschiderii școlilor va fi luată în 2 februarie, în funcție de situația epidemiologică.

De asemeni, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că profesorii cu „vulnerabilități certificate medical” vor putea preda online.

„Cu toții ne dorim revenirea la normalitate. Normalitate înseamnă școală cu prezență fizică, chiar dacă vom adăuga componente de online în perioada ce va urma. Cei care au vulnerabilități, elevii care au vulnerabilități certificate medical, cu siguranță vor avea acces la învățare online. Aparținătorii: părinți, bunici ai acestor copii care au vulnerabilități generate de boli cronice certificate medical, și ei vor avea acces la învățământ online. Cadrele didactice care la rândul lor pot avea vulnerabilități certificate medical vor putea să predea online sau asta în cazul în care nu vor exista, și în cea mai mare parte a situațiilor nu există cadre didactice care să înlocuiască acești colegi care au vulnerabilități medicale. În acest fel vom asigura accesul la învățământ online oricui are o motivație solidă, o certificare medicală”, a spus ministrul.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut