Vizita episcopului romano-catolic de Alba Iulia la Gherla

Duminică, 6 martie, comunitățile romano-catolice și armenești din municipiul Gherla au avut parte de un oaspete drag. Cele două comunități au fost vizitate de mons. dr. Kovács Gergely, episcopul romano-catolic de Alba Iulia, personalitate religioasă care se bucură de apreciere și popularitate în rândul creștinilor gherleni.

Cu ocazia deplasării în fostul Armenopolis, Preasfinția Sa a avut, la sediul parohiei armenești, o întîlnire cu membrii comunității armeano-catolice din localitate, la care au participat și câțiva  creștini de origine armeană din Cluj-Napoca. Printre subiectele abordate s-a aflat asigurarea serviciilor religioase în Catedrala Armenească, unde se simte nevoia instalării unui preot paroh, ținând cont și de tradițiile acestui cult. În prezent, slujbele duminicale sunt oficiate de preotul romano-catolic Küsmödi Attila. Episcopul a fost deosebit de receptiv la problemele ridicate de gazde și la inițiativele acestora.

Slujba de rit armenesc, de duminică dimineața, în Catedrala Armenească din centrul orașului, a fost oficiată de preotul Küsmödi Attila, iar predica a fost susținută de mons. dr. Kovács Gergely, episcopul romano-catolic de Alba Iulia. Cu acest prilej a cântat corul bisericii, condus de Molnár Árpád, care a interpretat câteva piese muzicale și în limba armeană.

Înaltul oaspete din Alba Iulia a slujit și în cadrul liturghiei de duminică de la Biserica Romano-Catolică (Biserica Franciscană), lăcaș de cult resfințit toamna trecută, după lucrările de reabilitare a clădirii.

Episcopul romano-catolic de Alba Iulia, mons. dr. Kovács Gergely a mai vizitat și altădată municipiul de pe Someș, unde de fiecare dată este primit cu multă ospitalitate.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut