Viscol la munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de viscol și strat consistent de zăpadă în zona montană înaltă pentru intervalul 23 decembrie, ora 20 – 25 decembrie, ora 10.

La munte vor predomina ninsorile, la început în zona înaltă, iar din după-amiaza zilei de marți 24 decembrie, ninsorile abundente vor fi prezente și la altitudini mai joase. În special pe crestele montane se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și Occidentali, însoţit de rafale ale vântului de peste 80 – 90 de km/h. Zăpada va fi viscolită și spulberată, astfel că vizibilitatea va fi redusă semnificativ.

Direcțiile Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) sunt mobilizate și acționează pentru a menține practicabilă rețeaua rutierăâ. Compania face un apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate pentru iarnă și să se informeze despre condițiile de trafic. Informaţii privind starea drumurilor pot fi obţinute de la Dispeceratul CNAIR, la tel. 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301, pe internet www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, FB – https://www.facebook.com/ și TWITTER, @CNADNR.

Articole din aceeasi categorie