Viorica Dăncilă, aşteptată la Cluj-Napoca

Premierul României, Viorica Dăncilă este aşteptată joi la Cluj-Napoca. Vizita primului ministru are loc în contextul zilei de 9 mai. Această zi are o triplă însemnătate – a Zilei Independenţei de Stat a României, a Zilei Europei şi a Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial – care va fi marcată la Cluj-Napoca printr-o serie de manifestări organizate de Prefectura Cluj şi de Primărie. Astfel, în Piaţa „Unirii’’, începând cu ora 11, va avea loc o ceremonie care va cuprinde următoarele momente: prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului Naţional al României și al Uniunii Europene, oficierea serviciului religios, alocuțiuni privind semnificația evenimentelor, interpretarea unor cântece, marşuri militare şi poezii patriotice specifice momentului de către Muzica Militară și reprezentanți ai Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, corurile elevilor Colegiului de Muzică „Sigismund Toduţă” şi Seminarului Teologic Ortodox Cluj-Napoca, defilarea gărzii de onoare şi a Muzicii Militare. Surse guvernamentale susţin că premierul Viorica Dăncilă va vizita Institutul Oncologic „Ion Chiricuţă’’.
Tot în contextul zilei de 9 mai, Primăria municipiului Cluj-Napoca și Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, prin Centrul Regional de Informare Europe Direct-Transilvania de Nord vor organiza o serie de activităţi.
Cu această ocazie, în intervalul orar 10.00-17.00 vor fi distribuite materiale de informare europeană la standurile ce vor fi amplasate în perimetrul Centrului de Cultură Urbană Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.
Municipalitatea clujeană va expune la standul organizat cu ocazia Zilei Europei materiale de informare europeană furnizate de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România și de către Centrul de Informare Turistică al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.
Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest prin Centrul Regional de Informare Europe Direct – Transilvania de Nord va distribui la standul organizat cu ocazia Zilei Europei materiale de informare europeană furnizate de Comisia Europeană şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România, dar şi materiale puse la dispoziţie de ADR Nord-Vest cu privire la programele de finanţare europeană.
În această atmosferă festivă, vizitatorii vor avea ocazia să afle de la standurile cu materiale de informare detalii despre teme europene de larg interes, să se informeze cu privire la rolul instituţiilor europene, în special în legătură cu rolul Parlamentului European, pentru care se organizează scrutinul electoral din mai 2019, dar şi să obţină informaţii referitoare la programele cu finanţare europeană.

Cosmin PURIȘ

Articole din aceeasi categorie