Vin 150 milioane euro pentru Măsura 2 – Capital de lucru

Publicarea Bugetului 2021 în Monitorul Oficial porneşte plăţile pentru contractele de ajutor de stat din Măsura 2 – Capital de lucru, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.


„Vor fi disponibili imediat aproximativ 150 milioane de euro. Este important să ştiţi că procedura de plată durează efectiv o săptămână, până ce banii ajung la bănci, iar ele pot începe plăţile către beneficiari”, precizează reprezentanţii ministerului.
Potrivit sursei citate, banii trebuie să parcurgă un circuit legal până la beneficiar. Ministerul Economiei Antreprenoriatului şi Turismului îi primeşte de la Trezoreria statului, apoi îi înaintează agenţiei teritoriale, care, la rândul ei, îi trimite la bancă. Simultan, pentru operativitate, se trimite contractul aprobat, pentru semnare, la beneficiar. După obţinerea semnăturii beneficiarului, plata se face imediat. În cazul în care sistemul merge fără defecţiuni, se pot face până la 1.000 de plăţi pe zi. Plăţile se va efectua în ordinea numerelor de identificare în Registrul Unic Electronic (număr RUE), respectiv în ordinea în care s-au înscris potenţialii beneficiari.
În cadrul Măsurii 2, sunt total de plată 650 de milioane de euro iar încă 500 de milioane de euro vor veni în curând. Ministerul Economiei va propune în timp foarte scurt timp o Ordonanţă de Urgenţă care să grăbească plăţile, fondurile pentru această măsură fiind acum alimentate din două surse, POC şi React EU, iar deblocarea restului de finanţare este îngreunată.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut