VIDEO+FOTO | Victorie uriașă a lui U Cluj împotriva Stelei!

Universitatea Cluj a câștigat, joi seara, scor 1-0, meciul disputat împotriva echipei Steaua București și a reintrat în forță în lupta pentru promovarea directă în Liga I. 10.000 de spectatori au fost prezenți în tribunele Cluj Arena, care au reușit să împingă de la spate echipa lui Erik Lincar mai ales în repriza a doua, dominată de echipa din București, venită și ea la Cluj cu circa 200 de suporteri.

Prima ocazie a meciului i-a aparținut lui Ely Fernandes, în min.8, dar mingea trimisă dintr-o lovitură cu capul a fot prinsă de portarul Stelei. Un minut mai târziu, Chipirliu de la oaspeți șutează violent dintr-o bucată din colțul careului de 16 metri, dar balonul ocolește de puțin poarta lui Gorcea. La faza următoare, min.10, clujenii beneficiează de un cornar, mingea este respinsă în marginea careului la Haită, care șutează dintr-o bucată fără speranță pentru portarul Balbarău. 1-0 pentru ”U” și un început perfect de meci pentru ”șepcile roșii”.

În min.21, Steaua își pierde vârful de atac, Chipirliu ieșind de pe teren accidentat, fapt care l-a scos din minți pe antrenorul Daniel Oprița. Clujenii ajung greu în fața porții adverse, iar în min.35 Romario Pireș șutează de la mare distanță, dar mingea trece peste poartă. În min.40, Steaua are șansa egalării după un lob al lui Oroian, dar Gorcea și-a salvat echipa scoțând extraordinar de sub bară. Steaua continuă să preseze, iar în prelungirile reprizei Buhăescu trimite peste poartă dintr-o lovitură liberă.

La pauză au avut loc incidente între suporterii Stelei și forțele de ordine, după unul dintre stewarzi a fost lovit de cineva din galerie. Câțiva dintre ultrașii Stelei chiar au intrat pe teren, iar jandarmii au intervenit rapid pentru calmarea spiritelor.

Repriza a doua a meciului începe tot cu steliștii în atac, dar Gorcea, min.53, respinge cu brio balonul trimis spre colțul lung dintr-o lovitură liberă de Adrian Popa. Situația se repetă peste doar un minut, când Popa trimite acum pe colțul scurt, fără succes însă. În min.58, Erik Lincar face prima schimbare: intră Boiciuc și iese Vali Alexandru. Tot steliștii au însă ocazia egalării, în min.67, când centrarea excelentă a lui Drăghici îl depășește pe Gorcea, iar Buhăescu nu reușește să împingă balonul în poarta goală. Ocazie uriașă pentru Steaua! U Cluj s-a retras definitiv în apărare, iar în min.69, Pacionel trimite periculos cu capul, dar Gorcea e la post.  În min.71, Lincar îi aruncă în luptă pe Filip și pe Tescan, scoțându-i din teren pe Ely Fernandes și Balgiu. Ultimul sfert de oră o oare tot pe Steaua în prim plan, dar jucătorii lui Oprița nu mai reușesc nimic periculos la poarta ”alb-negrilor” puși pe două linii în fața careului propriu. Cu șapte minute înainte de final, Lincar mai face două schimbări: ies Dobrescu și Haită, și intră Sergio Ribeiro și Pîrvulescu. Nimic nu se mai întâmplă până la fluierul final, iar U Cluj cucerește trei puncte uriașe, apropiindu-se la un singur punct de Hermannstadt și la doar patru de liderul Petrolul Ploiești.

Marțea viitoare, U Cluj se deplasează la Mediaș pentru derby-ul cu Hermannstadt, iar în cazul unei victorii va trece pe locul doi în clasamentul Ligii a II-a, cu doar șase meciuri rămase de disputat în play-off.

Sandu Mureșan

Vezi rezumatul partidei:

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut