VIDEO | U Cluj se întoarce pe Cluj Arena. Sabău: ”Am hotărât să nu mai jucăm la Mediaș, aici e casa noastră!

U Cluj se întoarce pe Cluj Arena, iar antrenorul Ioan Ovidiu Sabău spune că nu mai vrea să joace la Mediaș meciurile considerate pe teren propriu. ”Aici e casa noastră și am făcut asta exclusiv pentru suporteri”, a tunat tehnicianul alb-negrilor.

Sâmbătă, U Cluj are un meci extrem de important împotriva celor de la FC Botoșani, iar o victorie, potrivit lui Sabău, ar fi de foarte mare ajutor pentru psihicul jucătorilor săi.

”Sunt conștient și înțeleg momentul, sunt conștient de ce avem nevoie să câștigăm acest joc. Sper să fim într-o formă sportivă bună, să ne ajute și terenul să putem juca, să nu plouă foarte tare așa cum se anunță, și să ne facem un cadou frumos, nouă – ceea ce înseamnă familia U Cluj, și acestor suporteri care vor veni cu siguranță să ne susțină, pentru că, cu o singură excepției, jucătorii și-au câștigat aprecierea celor care se uită la ei.

Am avut discuții individuale cu aproape toți jucătorii după meciul trecut, la fel și în vestiar am analizat lucrurile bine pe care le-am făcut, dar, desigur, în afară de celelalte discuții, arbitraj etc, pe mine mă interesează să nu mai facem acele greșeli, și, în momentele cheie, în momentele decisive, să comunicăm mai mult, să știm să gestionăm acele momente, să fim mult mai maturi. S-au făcut în lanț niște greșeli care puteau fi evitate, sper să nu se mai repete, că atunci e o problemă dacă le repetăm.

La meciul de la Ploiești am jucat ca o echipă matură, care știe ce are de făcut în teren, n-am reușit totul până la sfârșit așa, și, sigur, nu e ușor să gestionezi ca antrenor astfel de momente, și atunci scoți în evidență calitățile lor deosebite, să aibă în continuare încredere, să  nu cedeze, pentru că au calități și pot, într-adevăr, să aibă realizări individuale și ca echipă, pentru că se antrenează excepțional de bine. Am fost supărat după joc pentru acel gol, nu pe ei sunt supărat, pentru că, în continuare, pentru mine sunt niște băieți deosebiți, sunt profesioniști, respectă clubul, se respectă pe ei. E foarte important pentru mine acest aspect, ca antrenor. Intervin destul de puțin la antrenamente, pentru că nu am momente în care să văd jucători care sunt indisciplinați sau cu mintea în altă parte. De aceea, îmi pare rău că nu avem mai multe puncte.

Dacă câștigăm cu Botoșaniul va fi foarte important, altfel te simți tu, ca jucător, altfel abordezi jocul de la Sibiu. Am ajut ca jucător, dar și ca antrenor, astfel de momente în care o victorie chinuită, în minutul 90 și ceva, ne-a deblocat, după care în 7-8 meciuri n-am pierdut niciun joc. Contează, deci, foarte mult latura asta psihologică și, sigur, și realizările, pentru că dacă atacanții au realizări altfel tratează o fază când ajung în fața portarului. Nu mai e acea tensiune, nu mai e crispat pentru că are încredere în el.

Revenirea pe Cluj Arena o facem exclusiv pentru suporteri, aici e casa noastră, și aici trebuie să ne jucăm noi meciurile. Dacă joci la Mediaș nu ești acasă, ești în deplasare, să joci cu o sută de suporteri nu e firesc, nu e normal deci. Stadionul ăsta e făcut pentru echipa de fotbal, noi trebuie să jucăm acasă. Dacă nu va ploua tare sâmbătă, terenul va bine, se va putea juca, e mai bun decât terenul de la Ploiești. Cred că și adversarul se simte altfel când joacă în deplasare, când are 8-10.000 de spectatori în tribune, altfel te simți tu ca jucător, ai mai multă încredere. E clar că e un mare, mare avantaj, și am hotărât că nu mai vreau să jucăm la Mediaș, să facem atâtea eforturi și să jucăm acasă.

Înaintea etapei a 27-a, ”Șepcile roșii” sunt pe locul 14 în SuperLigă, cu 25 de puncte, în timp ce FC Botoșani este pe locul 9, cu 31 de puncte. Partida de sâmbătă, de pe Cluj Arena, va începe la ora 17.00.

Sandu Mureșan

Foto: U Cluj

VIDEO | Conferința de presă a lui Ioan Ovidiu Sabău:

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut