VIDEO | U Cluj pierde derby-ul promovării și așteaptă barajul cu Dinamo!

Atmosferă de senzație pe Cluj Arena! 23.000 de spectatori au venit să susțină Universitatea pentru o victorie care să o readucă, după șapte ani, în primul eșalon fotbalistic al țării. U Cluj avea nevoie de o victorie pentru a tranșa definitiv promovarea în Liga I, și de cel puțin un punct pentru a duce bătălia revenirii în primul eșalon fotbalistic până la sfârșitul ultimei etape.

Început echilibrat de meci, niciuna dintre echipe nu îndrăznește să se apropie prea mult de careul de 16 metri. În min.14, sibienii execută o lovitură liberă de la peste 30 de metri din lateral stânga, mingea trece peste grupul de jucători masați pe linia de 16 m, și ajunge pe capul lui Daniel Paraschiv care reia imparabil în poarta lui Gorcea. 0-1! Replica clujenilor vine în min.16, când Romario Pires șutează de la marginea careului, dar Iliev este la post. Fotbaliștii lui Erik Lincar au posesia, dar nu reușesc să pună deloc în pericol poarta sibienilor. Mai mult, oaspeții au iar șansa de a înscrie, în min.33, după o nouă lovitură liberă, dar acum iese bine din poartă Gorcea și reține cu emoții, în doi timpi. Marius Ciobanu iese de pe teren în in.34, în urma unei accidentări, în locul acestuia intră Hofman. În min.39, clujenii au prima ocazie mare gol, dar balonul trimis cu o lovitură de cap ajunge în brațele portarului Iliev. Arbitrul întâlnirii, Sebastian Colțescu, prelungește prima repriză cu patru minute, dar tabela rămâne nemodificată.

Repriza a doua începe cu aceiași jucători ai Universității apatici și fără nicio idee clară de joc. Sibienii evoluează dezinvolt, la adăpostul avantajului de pe tabelă, mulțumindu-se să securizeze careul lui Iliev. Maturitatea mai mare a sibienilor se vede și mai pregnant în min. 67, când reușesc să înscrie din nou: Buhăceanu face o cursă pe partea dreapta și centrează perfect pentru Baba Alhassan, care trimite mingea dintr-o bucată în colțul lung al porții lui U! 0-2! Peste doar patru minute, min.71, clujenii reduc din diferență prin Florin Ilie, care a reluat spectaculos în poartă balonul recentrat de Ely Fernandes! 1-2! Erik Lincar face o triplă schimbare: ies de pe teren Balgiu, Ely Fernandes și  Boiciuc, și intră Remacle, Haită și Valentin Alexandru. Clujenii aleargă disperați după golul egalizator, care i-ar ține încă cu șanse în lupta pentru promovarea directă în Liga 1. În min.76, Hofman cade în careu, dar arbitrul îi refuză lovitura de la 11m. Ultima schimbare la U, în min.84: iese Tescan, și intră Ioan Filip. Haită, în min.87, încearcă și el obținerea unui penalty, însă fără succes. Sebastian Colțescu arată cinci minute de prelungire a partidei, însă clujenii nu ai reușesc să pună în pericol poarta Sibiului. Scor final 1-2, iar Sibiul are nevoie doar de un punct în ultima etapă, pe teren propriu, în partida cu Steaua, pentru a merge direct în Liga I! U Cluj rămâne cu șansa ipotetică a promovării directe doar în cazul unei înfrângeri a sibienilor, și o victorie a ei pe terenul celor de la Chiajna, dar, mai mult ca sigur, va trece iar prin coșmarul barajului de promovare, acolo unde sunt toate șansele să joace împotriva celor de la Dinamo București.

Sandu Mureșan

Vezi rezumatul partidei:

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut