VIDEO | U Cluj este cu un picior în Liga I, Dinamo cu doi pași în Liga a II-a!

U Cluj are prima șansă la promovarea în Liga I, după victoria uriașă, scor 2-0, în prima partidă a barajului cu Dinamo, disputată sâmbătă seara pe Cluj Arena. 17.000 de spectatori au venit la stadion pentru a susține Universitatea în meciul sezonului. Echipa din Cluj a primit o veste bună înaintea partidei de pe Cluj Arena din partea FRF, care a anunțat că ”Șepcile roșii” au primit licența pentru următorul sezon de Liga 1. Mai rămâne, deci, doar ca Universitatea să elimine Dinamo pentru a-și vedea visul împlinit: revenirea în prima ligă de fotbal a României după șapte ani!

Dinamo începe mai bine meciul, dar primul șut la poartă aparține clujenilor, în min.9, prin Ioan Filip,. dar mingea trece alături de poarta lui Eșanu. Min13, Florin Ilie trimite cu capul din cornerul executat de Pîrvulescu, dar nici el nu prinde cadrul porții. Minutul 14, gafă uriașă a portarului Eșanu, care iese prost din poartă în afara careului, îl doboară la pământ pe Tescan, balonul ajunge la belgianul Remacle care trimite cu calm în poarta goală. 1-0! Portarul dinamovist merita să fie eliminat de centralul partidei! Ely Fernandes are o ocazie uriașă de a mări diferența pe tabela de marcaj, dar șutul său puternic trece pe lângă poartă. Remacle aștepta în fața porții goale, dar Fernandes a ales soluția cea mai proastă. Dinamo are mari probleme în apărare, iar clujenii profită din plin de acest lucru. Belgianul trage și el puternic din marginea careului dinamovist, dar balonul trece la o palmă peste transversala porții lui Eșanu. Min.29 aduce prima mare ocazie a celor de la Dinamo, dar Gorcea respinge spectaculos în corner mingea șutată cu sete de Pierret de la 20 de metri. Tescan își trece și el în cont o uriașă ratare, dar Eșanu reușește să respingă balonul șutat de atacantul Clujului. Min.38, Ely Fernandes și Aloe se ciocnesc violent cap în cap, iar jucătorul dela Dinamo nu mai poate continua partida. Jucătorul Universității vede cartonașul galben. Prima schimbare făcută de Erik Lincar: iese Pîrvulescu, accidentat, și intră Dobrescu. Cinci minute de prelungire pentru prima repriză, dar nu se mai întâmplă nimic pe teren, iar U Cluj întră în avantaj pe tabelă.

Dinamo începe extrem de agresiv repriza a doua, iar Matei are șansa golului egalizator, min.47, dar șutul său nimerește transversala porții lui Gorcea. În min.57, Boiciuc scapă singur spre poarta lui Dinamo, dar Eșanu iese acum inspirat din poartă și reușește să respingă mingea din picioarele jucătorului clujean. În min 65, Ispas este aproape să respingă în propria poartă balonul trimis în fața porții de Iacob. Erik Lincar îl scoate din joc pe Remacle, autorul golului din prima repriză, și-l introduce pe Balgiu. U Cluj rămâne în 9 jucători de câmp, după eliminarea lui Ely Fernades, care a primit al doilea cartonaș galben în urma unei intrări dure asupra lui Carp. Dinamo are iar șansa egalării, min.67, dar Gorcea respinge extraordinar șutul trimis de Morar. min.80, Irobiso, de la Dinamo, trimite spre poartă de la 16 metri, dar balonul lovește transversala porții lui Gorcea. Dublă schimbare la U: ies Roberto Romeo și Tescan, intră Gugu și Ribeiro. U Cluj dă lovitura în min 82, Filip trimite cu un exterior de zile mari în careu, balonul ajunge la Boiciuc, care trimite în plasă! 2-0! E delir pe Cluj Arena! Fluier final de meci în min.90+4, iar U Cluj este la doar 90 de minute de promovarea în Liga I!

Returul barajului cu Dinamo va avea loc duminica viitoare, de la ora 21.30. În celălalt baraj, Chindia Târgoviște a trecut de Concordia Chiajna, scor 2-1.

Sandu Mureșan

Vezi rezumatul video al partidei:

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut