VIDEO | Încă un meci complicat pentru CFR Cluj în SuperLigă, la Craiova. Dan Petrescu: ”Mă aștept la un meci greu, cu un adversar rănit”

După înfrângerea cu FCSB de pe teren propriu, CFR Cluj are încă un meci extrem de complicat, sâmbătă, cu CS U Craiova. Dan Petrescu, antrenorul campioanei României, a declarat, joi, că se așteaptă la un meci plin evenimente, la fel cum au fost și ultimele dintre cele două formații.

”Primele zile de după meciul cu FCSB au fost mai grele, dar n-a fost un șoc. Până la urmă am pierdut cu FCSB, dar golul a venit târziu și și asta le-a adus păreri de rău jucătorilor. Au suferit foarte mult, și eu, unul, am suferit foarte mult, dar n-am avut prea mult timp să ne gândim la asta, pentru că au mai rămas 16 meciuri de jucat, și, în fotbal, cel mai important meci este următorul. Ce a fost… nu mai poți să schimbi nimic. Am analizat meciul și astăzi la video, am analizat greșelile pe care le-am făcut, dar au fost și lucruri bune. Cred că cei doi portari au fost cei mai buni jucători de pe teren, și asta spune tot. Tîrnovanu a avut cinci intervenții bune, Simone (Scuffet, n.red) tot cinci, dar, din păcate, la ultima fază n-a mai putut să intervină. A fost un gol ceva de genul: doi jucători de la FCSB contra nouă jucători de la CFR. Asta înseamnă ca a fost o calitate maximă a celor doi jucători, dacă au reușit să se strecoare printre cei nouă jucători, dar în fotbal se mai întâmplă și goluri din astea. Trebuie să învățăm din ele, e clar că nu ne doream acest rezultat, acest gol, dar, repet, n-avem timp să ne mai gândim la asta, trebuie să mergem înainte.

La Craiova va fi la fel de greu ca întotdeauna, sigur un meci cu de toate. S-au întâmplat multe acolo de-a lungul vremii, goluri în ultimul minut, dramatism, meciuri cu intensitate maximă, echilibrate. Mă aștept și acum să fie la fel, unul foarte greu, cu un stadion plin, și cu un adversar rănit după meciul cu Farul. Am văzut că jucătorii lor și-au asumat înfrângerea, a fost și greșeala lui Arlauskis, dar asemenea greșeli nu le faci de două ori la rând, și acum sunt conștient că, la fel ca în meciul cu FCSB, îi prindem într-un moment pe care nu ni l-am fi dorit. ȘI FCSB a venit la Cluj după o înfrângere și s-au strâns, s-au unit, și au jucat cu multă pasiune în meciul cu noi. La fel va fi și la Craiova, jucătorii au înles că ei sunt de vină, și nu antrenorii. Asta e cel mai important lucru la un jucător, să înțeleagă că după un meci, nu antrenorul e de vină, și nici vremea, și nici mingea sau spectatorii, să înțeleagă că ei joacă pe teren.

E clar că nu va fi un meci decisiv, dar e, clar, un meci important.

Rămân la părerea, și o să vedeți că am dreptate, nu cinci , ci șase echipe se vor bate la titlu până la final. Nu vor mai fi echipe, cum am fost noi, care să câștige 5-6 meciuri în play-off, să aibă patru egaluri. Eu nu cred că va fi o echipă care să se distanțeze de celelalte. Toate echipele se vor bate la titlu, deci inclusiv U Craiova. Va fi, clar, cel mai strâns, cel mai greu play-off de când se joacă în acest sistem”, a declarat antrenorul CFR-ului, la conferința de presă susținută miercuri.

Înaintea acestei partide, CFR Cluj ocupă locul 2 în clasamentul SuperLigii, cu 50 de puncte, cu unul singur în spatele liderului Farul Constanța. în timp ce echipa din Bănie este pe 5, cu 41 de puncte. Meciul va avea loc sâmbătă, de la ora 20.00, pe stadionul ”Ion Oblemenco”.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

Vezi conferința de presă a lui Dan Petrescu:

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut