Video & Foto | Rareș Bogdan în Parlamentul de la Bruxelles: Românii nu sunt fraierii Uniunii Europene și nici cetățeni de rang 2

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan le-a transmis miercuri colegilor săi din forul legislativ european că românii au fost jigniți cumplit, deși, spune liberalul, contribuie esențial la stăvilirea migrației ilegale. El a precizat în plenul Parlamentului European de la Bruxelles că Românii își asumă un risc major în vecinătatea Ucrainei, avertizând, totodată, că cetățenii români nu sunt fraierii Uniunii Europene si nici cetățeni de rang 2.

„România își dorește ca Uniunea Europeană să devină un loc mai sigur pentru cetățenii ei. Dar și românii sunt cetățeni europeni!
Românii contribuie esențial la stăvilirea migrației ilegale, și cu toate astea, au fost jigniți cumplit.
Românilor li s-a refuzat accesul în Spațiul Schengen, iar asta s-a întâmplat din cauza josniciei politice a cancelarului austriac Nehammer. Care iată, a și plătit la alegerile de duminica unde partidul sau a înregistrat cel mai prost scor electoral de la al doilea război mondial încoace.

Doamnelor și domnilor, Uniunea Europeană nu trebuie să devină un loc unde mai-marii zilei dispun discreționar de soarta a milioane de cetățeni! Ce au făcut românii ca să merite un asemenea tratament nemernic? Au investit un miliard de euro în securizarea frontierelor! Au ajutat milioane de refugiați ucraineni, 3,5 milioane (!!!!), au hrănit, i-au luat acasă, le-au cumpărat medicamente și lapte praf și nu s-au plâns, deoarece românii chiar sunt creștini, nu doar spun că sunt. Românii își asumă un risc major în vecinătatea Ucrainei, dar vă spun ceva și luați aminte: ei nu sunt fraierii Uniunii Europene si nici cetățeni de rang 2”, a spus europarlamentarul.

Rareș Bogdan și-a exprimat speranța ca Suedia, o democrație consolidata si un stat model pentru respectarea drepturilor și libertăților sa pună pe agenda unuia dintre cele doua Consilii JAI pe care le patronează în martie și iunie, extinderea spațiului Schengen pentru România și Bulgaria!

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut