Victorie!!! U BT Cluj-Napoca, debut senzațional în sferturile Ligii Campionilor

Atmosferă de senzație, marți seara, în sala Polivalentă din Cluj-Napoca, unde 10.000 de spectatori au participat la un adevărat regal baschetbalistic la prima manșă a sferturilor de finală a Basketball Champions League, între U BT Cluj și  MHP RIESEN Ludwigsburg.

Nemții au început mai bine și au preluat conducerea pe tabela de marcaj la 3-4 puncte diferență. Bircevic dă semnalul revenirii clujenilor cu o aruncare reușită de trei puncte, iar U BT preia pentru prima dată conducerea cu 8-7 în minutul 5. Baschetbaliștii clujeni joacă din ce în ce mai bine astfel că în minutul 6 diferența crește la 6 puncte, scor 13 – 7. Germanii încearcă să revină dar nu mai pot recupera decât un punct până la finalul sfertului, 18-13 pentru clujeni.
Sfertul 2 începe la fel ca primul, cu MHP RIESEN Ludwigsburg în prim plan. Bircevic își duce echipa la 6 puncte diferență după o nouă aruncare de la distanță, 24 – 27. Nemții revin puternic, joacă foarte agresiv și reușesc să se apropie la un singur punct, 26 – 27 la jumătatea sfertului. Meciul este extrem de echilibrat și pe muchie de cuțit, iar în minutul 7 tabela arată egalitate, 31-31. Clujenii forțează pe final și intră la pauză cu 3 puncte avantaj, 37-34.

Sfertul trei a fost unul care a dat palpitații spectatorilor. Ludwigsburg preia conducerea pe tabela în minutul 5, 47-49, pentru ca peste un minut să aibă cinci puncte în față, 47-52. Clujenii revin însă și egalează în minutul 7, 52-52, ba chiar revin în avantaj, 54-52. Al treilea sfert se încheie, totuși, în avantajul oaspeților, 55-56.

Ultimele 10 minute încep cu echipa germană cu o stăpânire de sine mai mare și aceasta se distanțează la 7 puncte în minutul 2, 55-62. Clujenii sunt împinși de la spate de cei 10 mii de spectatori, record absolut de audiență pentru un sport de sală în România, și reușesc să egaleze cu cinci minute înainte de final. Publicul e în delir când Bircevici reușește o aruncare magnifică de la distanță, iar U BT este din nou în avantaj, 71-68, cu trei minute înainte de final.

Stewart reușește și el o aruncare de 3 puncte, iar U are 6 puncte avantaj, 74-68 în minutul 8. Nemții reduc diferența după două aruncări libere și o recuperare în apărare, și se apropie la un singur punct, cu un minut și jumătate înainte de final, scor 74-73. Tensiunea e uriașă, nemții ratează două aruncări libere, iar clujenii aruncă publicul în aer, este 76-73, cu 30 de secunde înainte de final. Mai sunt 7 secunde, Ludwigsburg are posesia, însă ratează egalarea. Scor final 76-73 pentru U BT Cluj-Napoca. Al doilea meci se va disputa peste o săptămână în Germania. Echipa care va câștiga două partide din trei se califică în final-fourul de la Bilbao.

Sandu MUREȘAN

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut