Victorie muncită pentru „U” în primul amical din Cipru

Universitatea Cluj a debutat cu un triumf în primul amical din decursul sejurului în Cipru. „Șepcile roșii” s-au impus în fața locului doi din Letonia, Rigas Futbola Skola, scor 4-2, acestora rămânându-le încă trei partide de disputat pe insula din Mediterană.

„Alb-negrii” au trecut prima dată în avantaj în minutul 25, prin reușita semnată de veteranul Dorin Goga. Atacantul clujenilor a majorat diferența printr-o dublă, fix înainte de intrarea la cabine, moment în care Falub a schimbat aproape toată echipa. Doar cu Telcean, Mureșan și Barbu intrând pe teren și în partea a doua și cu Florescu, Mailat și Ștefănescu menajați pentru această partidă, „Studenții” au continuat și în repriza secundă în același ritm. La scurt timp după reluarea jocului, Coman a înscris pentru 3-0, din pasa lui Mihalcea. În minutul 57, letonii au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, din care au redus din handicap, iar un sfert de oră mai târziu, formația din capitala Letoniei s-a apropiat la un singur gol diferență.

Până în minutul 76, Falub i-a scos de pe teren și pe cei trei rămași din formula de start, iar ultimul intrat, tânărul Alex Pop, avea să le asigure „Studenților” victoria, prin reușita din minutul 86. Scor final 4-2 în detrimentul formației care a încheiat sezonul trecut (sistem primăvară-toamnă) pe locul doi în campionatul național leton și care acum se pregătește pentru o nouă stagiune.

Pentru acest meci, Adrian Falub a aruncat în joc următoarea formulă de start: Dur-Bozoancă – Inacio, Telcean, Mureșan, Neciu – Barbu, Dican – Penescu, Goga, Pop – Gavra. Au intrat până la final: Gorcea, Crăciun, Takacs, Taub, Mihalcea, Văsălie, Pîrvulescu și Coman, Pașcalău, Dican și Alex Pop. Următorul meci „Universitarii” îl vor disputa duminică, 2 februarie, de la ora 11,30, în compania locului al doilea din Armenia, Ararat-Armenia.

Cristian COZMACIUC

Articole din aceeasi categorie