Victorie mare pentru Unirea Dej

CSA Steaua Bucureşti a suferit prima sa înfrângere din acest sezon al Ligii a II-a de fotbal, cu scorul de 1-2 în fața nou-promovatei Unirea Dej, sâmbătă, în deplasare, într-un meci din etapa a şasea.

Meciul de fotbal din cadrul etapei a 6-a a ligii a II-a dintre formaţiile Unirea Dej şi Steaua Bucureşti a trezit un mare interes în municipiul de la confluenţa Someşurilor, tribunele stadionului din parc fiind aproape pline. A fost o adevărată sărbătoare a fotbalului la care a contribuit şi jocul ambiţios a celor două echipe. Arbitrul Szabolcs Kovacs din Carei nu a avut o misiune uşoară, cele două combatante luptînd din toate puterile pentru un rezultat cât mai bun. Până la sfârşit au câştigat gazdele cu 2-1 (0-1), după ce la pauză au condus oaspeţii la singura lor ocazie în primele 45 de minute. Scorul a fost deschis de Vasile Buhăescu în minutul 11, în urma unei lovituri libere executate de veteranul Liviu Băjenaru. Pînă la pauză au dominat dejenii, ratând cîteva ocazii bune de a egala prin Alex Pop în minutul 25, Ionuț Frăsineanu în minutul 28 și Mircea Manole în minutul 30, el scăpînd singur spre poarta adversă, după care a fost faultat cam la 18 metri de careul steliștilor de Valentin Bărbulescu, care a fost eliminat de centralul partidei. Astfel, bucureștenii au rămas în zece oameni, ceea ce le-a îngreunat misiunea.

Partea a doua a întîlnirii a debutat tot cu iureșul dejenilor, care au egalat prin fundaşul Radu Burdeț, el reluînd cu precizie centrarea de pe partea dreapta a lui Denis Roș. În continuare tot gazdele au fost la cârma jocului (Steaua pur și simplu a căzut și fizic, dar și psihic), golul doi plutind în aer. Încurajaţi frenetic de galeria„Brigada Someşeană”, elevii antrenorului Dragoş Militaru s-au deprins în minutul 70, cînd Mircea Manole (de departe cel mai bun jucător de pe teren) a reluat cu capul de la marginea careului de 16 metri excelenta centrare a lui Denis Roş.

Aşa s-a scris istoria acestei confruntări, în care Steaua nu a mai strălucit. La sfîrşitul meciului, tehnicianul oaspeţilor, Daniel Opriţa a recunoscut superioritatea Dejului, afirmînd că victoria Unirii este pe deplin meritată. Pentru Unirea urmează o perioadă grea, cu formaţii aflate în prima parte a clasamentului. De remarcat că echipa dejeană sărbătorește în acest an 100 de ani de la înfiinţare.

Iată formaţia dejeană aliniată în meeciul cu Staua: Răilean – I. Rus, Burdeţ, Kereki, Roş – Alexandru Militaru, Cătineanu, Adrian Pop, Frăsineanu – Alexandru Pop, Manole. Au mai jucat: Popescu, Chira şi Cocian.

Sz. Cs

În aceeași etapă, Concordia Chiajna a reuşit a cincea sa victorie, 2-0 cu Dacia Unirea, la Brăila, şi conduce în clasament. Sâmbătă s-au mai disputat partidele Dunărea Călăraşi – AFC Unirea Constanţa (1-1), Ripensia Timişoara – AFC Astra Giurgiu (2-1), CSC Şelimbăr – FC Braşov (2-1) și FC Metaloglobus Bucureşti – Politehnica Timişoara (4-1). Duminică au avut loc meciurile AFC Unirea 04 Slobozia – ACS Petrolul 52 Ploieşti, ACSM Politehnica Iaşi – AS FC Buzău, ale căror rezultate nu ne-au parvenit până la închiderea ediției, luni se joacă partida AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – AS FC Universitatea Cluj, iar marţi are loc întâlnirea ACS Viitorul Târgu Jiu – FC Hermannstadt.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut