Vicepreşedintele CJ Cluj Radu Bica rămîne în arest preventiv, potrivit ÎCCJ

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins vineri recursul vicepreşedintelui CJ Cluj Radu Bica la decizia prin care a fost arestat preventiv pentru luare de mită.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj Radu Bica a fost arestat pentru 29 de zile, la începutul lunii noiembrie, în urma unei sentinţe pronunţate de o instanţă a Curţii de Apel Cluj, iar avocaţii săi au spus că acesta va formula recurs. Radu Bica a fost reţinut de Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind acuzat de luare de mită.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj efectuează acte de urmărire penală faţă inculpatul Bica Radu Vasile, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită”, preciza DNA într-un comunicat. Potrivit procurorilor DNA, Radu Bica a cerut 25.000 de euro.

„În cursul lunii octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile a acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitatea sa de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze cîştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012. În aceleaşi împrejurări, inculpatul Bica Radu Vasile a pretins ca, la data de 27 octombrie 2011, să-i fie remisă o primă tranşă, în sumă de 10.000 de euro. La data de 31 octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile a primit de la una dintre persoanele cu care făcuse înţelegerea suma de 43.000 de lei, echivalent a 10.000 de euro, ca obiect al infracţiunii de corupţie, procurorii procedînd la constatarea infracţiunii flagrante”, susţine DNA.

Articole din aceeasi categorie