Vernisajul expoziției „O mie de cocori pentru pace”

Apelul la realizarea celor 1000 de cocori a fost lansat la mijlocul lunii ianuarie de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în parteneriat cu Asociația Para la Inteligencia Social, PLIS, din Fuengirola, Spania, Centrul Cultural Japonez și Centrul de Studii Japoneze Sembazuru din cadrul Universității „Babeș Bolyai”, Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Anime Culture Club.

Organizatorii le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea cocorilor din hârtie origami, oameni de toate vârstele, seniori, adulți și copii, din Cluj-Napoca și din alte localități. Aceștia au realizat împreună peste 3.000 de cocori, care vor fi prezentați la Muzeul Etnografic și al căror mesaj de pace va călători în întreaga lume.

Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 18 februarie, de la ora 11, atunci când două expoziții prezentând cocori origami vor fi deschise, în paralel, în Cluj-Napoca și Fuengirola (Spania), marcând dorința de pace a oamenilor de toate vârstele din două zone diferite ale Europei.

Excelența sa Dl. Hiroshi UEDA, Ambasadorul Japoniei în România, a transmis un mesaj de apreciere și susținere pentru toți cei implicați în realizarea proiectului „O mie de cocori pentru pace / A Thousand Cranes for Peace”, declarându-se emoționat de faptul că, în mijlocul atâtor provocări, atât de mulți oameni din Cluj-Napoca și din împrejurimi s-au unit pentru a crea cocori de hârtie, rugându-se pentru pace.

Mesajul Ambasadorului Japoniei va fi transmis de dl. Yusuke Sumi, directorul Centrului Cultural Japonez din cadrul Universității Babeș-Bolyai, în cadrul vernisajului expoziției „O mie de cocori pentru pace / A Thousand Cranes for Peace”.

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut