Vernisaj Anca Pop la Galeria Făclia

Galeria de artă Făclia a găzduit vineri, 10 februarie, vernisajul expoziției ”Reconstruction” a artistului plastic Anca Pop. Invitați în cadrul evenimentului au fost Prof. univ. dr. Dorel Găină și jurnalistul Demostene Șofron, care au vorbit despre parcursul tinerei creatoare și despre actualul proiect pe care aceasta ni-l propune.

„Prin Reconstrucție, Anca Pop aduce o tematică, o manieră inedită, care se pliază foarte bine pe sentimente, pe simțuri, pe experiențele vizuale pe care le are. Reconstruction vizează conceptul de non-figurativ în arta abstractă, un fenomen al distanțării de natura obiectivă, dar, într-un singur cuvânt, o artă provocatoare. Este un exercițiu vizual de impact, Anca Pop dezvoltă în lucrări un alt mod de percepere a realului, invitând privitorul la o participare activă, pentru a crea și recrea întregul, oferă soluții și alternative de abordare a spațiului vizual. Putem vorbi de un non-figurativ constructivist, care se manifestă prin matematicizarea și geometrizarea formelor, prin purificarea culorilor”, a subliniat Demostene Șofron.

„Anca Pop este o împletire între omul-artist și omul-artă. La această severitate frumoasă și luminoasă a picturii care se află sub imperiul unei geometrii aritmetice, științifice și filosofice se include o rebeliune poetică absolut minunată. Acesta mi se pare că este constructivismul, reconstructivismul Ancăi și al nimănui altuia și mă bucur că, iată, am întâlnit așa ceva”, a evidențiat Prof. univ. dr. Dorel Găină.

Expoziția poate fi vizitată până în a doua parte a lunii martie, de luni până vineri, în intervalul 8-16.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut