Vedere din spital

Poliția Română, împreună cu Mercury 360, a lansat campania „Vedere din spital”, de conștientizare a riscului vitezei excesive, având în vedere că în lunile de vară, în timpul concediilor, se petrec cele mai multe accidente grave, cauzate de viteza neadaptată la condițiile de drum.

„Fie că aleg zona montană sau litoralul, șoferii se grăbesc către destinațiile alese pentru vacanță. Nu de puține ori optează pentru cazări cu o vedere spectaculoasă la mare sau la munte, pentru a profita din plin de locația aleasă. Însă, ce nu realizează este că atunci când accelerează către destinație, riscă să privească o altă vedere: vederea din spital” – spun inițiatorii campaniei.

În cadrul campaniei, care se desfășoară la nivel național, în perioada 10 august – 30 septembrie, Poliția Rutieră va realiza „acțiuni punctuale”, astfel încât cetățenii „să conștientizeze care sunt riscurile la care se expun atunci când nu păstrează distanța, nu adaptează viteza de deplasare la condițiile de drum și, mai ales, nu respectă limita de viteză. Printre acțiunile anunțate se numără distribuirea de flyere, difuzarea, la nivel național, a unui spot radio, postări pe rețele de socializare și plasări de anunțuri „false” pe site-uri de cazare, respectiv oferte foarte bune care, după accesare, fac trimitere către site-ul www.vederedinspital.ro . Scopul celor din urmă este de a le comunica șoferilor mesajul campaniei chiar înainte să plece la drum, atunci când își caută cazare.

„Dorim să devină conștienți de faptul că, dacă accelerează spre vacanță, vederea spectaculoasă la mare sau la munte, către care se grăbesc, se va transforma în vederea din spital” – precizează IGPR.

Pentru ca mesajul campaniei să ajungă mai ușor la public, a fost realizat și un material video care prezintă riscul și consecințele vitezei excesive în trafic.

Potrivit declarației comisarului-șef de poliție Grigore George, împuternicit director al Direcției Rutiere din cadrul IGPR, anual, viteza neadaptată la condițiile de drum este motivul pentru care se produc, în lunile de vară, îngrijorător de multe accidente rutiere grave. „Prin această campanie încercăm să facem conducătorii auto mai conștienți de riscul la care se expun dacă depășesc limita de viteză impusă, dacă ignoră regulile și dacă au atitudini agresive sau teribiliste în conducerea autovehiculului. Așadar, Poliția Română le recomandă șoferilor, pentru a preveni accidentele de circulație și în vederea reducerii gradului de victimizare, să adopte o conduită preventivă, să respecte egulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum”, declară comisar-șef de poliție Grigore George.

„Suntem în plin sezon estival și cu toții plecăm la drum imaginându-ne cum ne vom distra alături de cei dragi și cum vom admira împreună vederea la mare sau la munte. Dar nici o clipă nu realizăm riscul la care ne expunem când gonim pe șosele și nu percepem faptul că minunata perspectivă a unei vacanțe se poate transforma într-o altă vedere, traumatizantă, cea pe o vom trăi privind prin geamul unui spital, în urma unui nedorit accident rutier. Campania Vedere din spital invită șoferii la o clipă de reflecție și îi îndeamnă să nu accelereze spre vacanță, oricare ar fi destinația pe care o au în această vară”, declară și Liviu Țurcanu, creative director, Mercury360.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut