Vasile Dîncu a adus un omagiu victimelor Holocaustului, la Ierusalim

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a depus, vineri, o coroană de flori la Monumentul martirilor şi eroilor Holocaustului din Ierusalim şi a vizitat Memorialul „Yad Vashem”, transmite MApN.

Ministrul se află în vizită oficială în Israel.

„Atât la nivelul instituţiilor statului, cât şi la nivel individual, avem responsabilitatea de a acţiona astfel încât ororile Holocaustului să nu fie nicicând uitate şi să nu mai fie vreodată posibile”, a precizat ministrul Apărării în discuţiile cu experţii de la Memorialul „Yad Vashem”, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Vasile Dîncu a arătat că încurajează măsurile „active şi sistematice” de prevenire, combatere şi sancţionare a radicalizării şi discursului instigator la ură, precum şi a oricăror forme de negare şi distorsionare a Holocaustului, a manifestărilor antisemite şi xenofobe şi a tuturor formelor de intoleranţă.

În cadrul Muzeul Holocaustului, demnitarul român a participat la ceremonia oficială de aprindere a Flăcării Veşnice şi a depus o coroană de flori în Sala „Aducerii-Aminte”, apoi a vizitat Memorialul Copiilor şi a semnat în Cartea de Onoare.

În mesajul său, ministrul a menţionat, printre altele, angajamentul constant al României în ceea ce priveşte condamnarea antisemitismului, asumarea trecutului şi condamnarea negării Holocaustului evidenţiind, totodată, că răspunderea faţă de istoria recentă este obligatorie, astfel încât tragedia victimelor Holocaustului să nu fie repetată, se mai arată în comunicatul MApN.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut