Vasile Bănescu: Nu s-a pus nici o clipă problema închiderii bisericilor

Nu s-a pus nici o clipă problema închiderii bisericilor. Acesta e doar un vis urât al progresiștilor infestați cu virusul socialismului ateizant – a declarat, pentru Făclia, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Potrivit acestuia, toate măsurile oficiale de prevenire a izbucnirii unei epidemii rămân raționale și sunt menite inclusiv să stopeze aglomerarea unor spații publice, nu punerea lor sub lacăt.

„Sperăm și ne rugăm ca România să nu se confrunte cu o epidemie reală și bulversantă social. Biserica pledează și va pleda ferm pentru respectarea cu rigoare a normelor de igienă recomandate insistent de autoritățile medicale și a tuturor reglementărilor guvernamentale. Norme și reglementări pe care le va împlini ea însăși, concret, la nivel comunitar/ parohial” – a declarat Vasile Bănescu.

Acesta a adăugat că Biserica, „formată din toți cei pe care ii unește credința curată in Hristos”, se roagă pentru sănătatea și ocrotirea tuturor și îi îndeamnă pe oameni „să rămână echilibrați, lucizi, să nu alunece în isteria mediatică creată recent, să dea dovadă de conștiință civică și, dacă se îmbolnăvesc, să aleagă cu discernământ moral protejarea celorlalți, rămânând acasă sau în carantină”. „Lucruri firești, aparent banale, dar esențiale în aceste zile și în perioada următoare”.

„Credința în Dumnezeu este, într-un asemenea timp, și antidotul ideal la virusul fricii și al deznădejdii demobilizatoare” – a adăugat Vasile Bănescu.

În ultimele zile, de teama coronavirusului, tot mai multe voci au cerut cu insistență închiderea bisericilor, odată cu închiderea școlilor.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie