Varianta finală a Centurii Metropolitane

Primăria Cluj-Napoca a anunţat varianta finală de traseu a Centurii Metropolitane. Varianta aleasă – V8 – aferentă obiectivului de investiții cuprins în Master Planul General de Transport al României – „Drum Transregio Feleac TR35” a rezultat în urma  obținerii avizului din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit municipalităţii, obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de accesibilitate a zonelor urbane situate în Zona Metropolitană Cluj prin dezvoltarea unui drum nou de mare capacitate – centura metropolitană – și modernizarea drumurilor de legătură. Scopul proiectului este îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, respectiv a mobilității populației, bunurilor și serviciilor din județul Cluj.

Vă reamintim că Primăria Cluj-Napoca a dat Ordinul de începere pentru întocmire SF, PUZ și DTAC pentru proiectul ”Drum Transregio Feleac TR35” în toamna anului trecut (octombrie 2018), iar anul acesta (în luna martie) s-a predat documentația ”Studiul alternativ de traseu”, care a cuprins un număr de opt variante de traseu studiate.

La recomandarea specialiștilor, municipiul Cluj-Napoca a optat pentru varianta 8- V8. În perioada următoare vor fi definitivate studiul de fezabilitate, Planul Urbanistic Zonal și DTAC, urmând ca întreaga documentație să fie predată CNAIR în vederea organizării achiziției publice pentru lucrările de proiectare și execuție.

Articole din aceeasi categorie