Vară muzicală cu Festivalul Opera Aperta

Sub sloganul ”Opera așa cum nu ai mai văzut-o vreodată”, Festivalul Opera Aperta oferă din nou o serie de evenimente care se desfășoară atât în Sala Mare a Operei, cât și în Piața Unirii.

În intervalul 6 august – 5 septembrie puteți revedea unele dintre cele mai îndrăgite spectacole ale teatrului liric clujean, prezentate de soliștii, orchestra și baletul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, alături de invitați speciali din țară și străinătate.

Toate vor fi reunite sub genericul Opera Aperta, un proiect de tradiție, unic în țară, care s-a bucurat de cinci ediții anterioare de succes, grație accesului liber și spectacolelor de talie europeană prezentate. Festivalul debutează cu patru reprezentații ce se vor desfășura în Sala Mare a Operei.

* Vineri și sâmbătă, 6 și 7 august, de la ora 19: La Traviata de Giuseppe Verdi, fiind o desăvârșită creație verdiană ce propune o poveste despre iubire și pasiune, sub bagheta dirijorului invitat Vladimir Lungu, alături de care vor evolua ca soliști invitați sopranele Mirella Bunoaica și Paula Iancic, dar și bas baritonul Zoltan Nagy.

* Miercuri, 18 august de la ora 19: spectacolul Disney Medley, care ne va purta pe tărâmul magic al basmelor, prin partituri care rămân la fel de fermecătoare la orice vârstă, din: Frumoasa și Bestia, Albă ca zăpada, Pinocchio, Doamna și vagabondul, Cenușăreasa, 101 Dalmațieni și Mary Poppins. * Duminică, 22 august, ora 19: soliștii, orchestra și baletul Operei, alături de dirijorul Adrian Morar, vor prezenta musicalul în două acte My Fair Lady de Frederick Lowe, publicul având ocazia să asculte melodiile memorabile ale acestui musical, care au reprezentat una dintre atracțiile principale ce au stat la baza realizării filmului cu același nume, ecranizare câștigătoare a opt premii Oscar.

Apoi, Festivalul se mută în Piața Unirii, pentru alte patru spectacole în aer liber.

* Sâmbătă, 28 august, de la ora 20:30: Gala Ruxandra Donose 30, o încununare a 30 de ani de activitate artistică pentru îndrăgita mezzo-soprană, se va desfășura sub conducerea maestrului David Crescenzi, deschizând seria evenimentelor desfășurate în Piața Unirii.

* Duminică, 29 august, ora 20:30: Nabucco de Giuseppe Verdi, prezentat, sub bagheta dirijorului Adrian Morar, alături de soliștii invitați Ionuț Pascu, Szabo Balint și Nadia Cerchez, regia fiind semnată de Ina Hudea.

* Vineri, 3 septembrie, ora 20:30: Rigoletto de Giuseppe Verdi

* Duminică, 5 septembrie, ora 20:30: Zorba de Mikis Theodorakis și Lorca Massine.

Biletele pot fi achiziționate online, pe site-ul www.bilete.ro, precum și din Agenția de bilete a Operei, deschisă începând din 20 iulie, pe latura estică a clădirii, de luni până vineri, în intervalul 13 – 18. Fiecare eveniment va respecta normele și recomandările prevăzute de lege privind situația pandemică.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut