Vară fierbinte pentru gospodarii gherleni

Chiar dacă pentru două zile s-a mai potolit căldura mare, în luna iulie avem parte de o vreme tropicală, ce îi pune la grea încercare și pe edilii orașelor noastre. Asta am observat și în municipiul Gherla, unde personalul muncitor lucrează mai mult la primele ore ale dimineții, când soarele încă nu arde, dar și atunci este destul de cald.

Zilele trecute, pe strada Avram Iancu ce  duce spre Gara CFR am văzut un grup de oameni acționând la reamenajarea zonei verzi, la ora 18:00! Dar, nu în timpul programului de lucru, ci spre orele serii. A fost vorba de inițiativa Asociației „Honorabilis” de a scoate voluntari la muncă gospodărească, acțiune coordonată chiar de directoarea SC ADP Gherla, Izabella Rotar. În urma activității lor zona verde de pe strada respectivă a devenit mai frumoasă, mai atrăgătoare, cu un design inedit față de alte zone verzi din oraș.

Tot așa, nu putem decât să apreciem eforturile angajaților de la SC ADP SA de a da o imagine nouă zonei verzi de la intrarea în parcul mare, cu specii de flori mai rare în localitate, după spusele doamnei directoare, procurate chiar de la o firmă de specialitate din Cluj-Napoca. Iată, unde există interes și preocupare pentru diversificarea amenajărilor floricole, acolo și aspectul zonelor respective se schimbă, în bine, desigur.

La începutul acestei veri a fost schimbat și aranjamentul floral din fața Catedralei Armenești, din centru, unde  pietonii se opresc câteva minute să admire peisajul. Să nu uităm că, mai nou (din timpul pandemiei), toate manifestările cultural-artistice au loc în Piața Libertății, unde Primăria  a creat un cadru adecvat acestor evenimente. Tot în acest an au fost „înfrumusețate” grupurile de flori de pe străzile 1 Decembrie 1918 și Bobâlna, unde au fost plantate sute de lalele de diferite culori.

Tot în această perioadă caniculară, edilii gherleni lucrează la asfaltarea carosabilului pe străzile unde au fost efectuate lucrări de reabilitare a rețelei de apă și canal. Zilele trecute, de exemplu, echipele de muncitori au lucrat pe străzile Gelu și Vasile Alecsandri, dar astfel de activități gospodărești au fost realizate și pe străzile George Coșbuc și Fagului.

Temperaturile mari dau bătăi de cap formațiilor de lucru, dar prin scurtarea programului și asigurarea apei, muncitorii mai rezistă.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut