Vară fierbinte în comuna Vad

Locuitorii celor 7 sate componente ale comunei Vad au foarte mult de lucru în această perioadă. Sub arșița soarelui ei se găsesc pe câmp, la ordinea de zi se află prășitul porumbului, cultură ce ocupă mari suprafețe în zona respectivă.

O perioadă aglomerată și pe agenda de lucru a edililor. Primarul comunei, David Prunean, se află și el pe teren, dis de dimineață verifică stadiul lucrărilor la diferite obiective. După ce s-a pus la punct clădirea Căminului Cultural din Vad și cea din Calna, zilele trecute a fost îmbunătățită starea gazonului de pe VadArena (iată că nu numai ClujArena avem!), unde, începând cu noul sezon competițional, va evolua în meciuri oficiale echipa de fotbal de liga a III-a, Someșul Dej. În imediata apropiere a bazei sportive din Vad sunt pregătite deja materialele de construcție pentru noul teren sintetic, investiție ce va fi demarată în curând. În centrul de comună (dar și în celelalte sate componente) se muncește la modernizarea străzilor și a drumurilor de hotar, lucrări  ce se vor derula tot timpul verii. De asemenea, se repară podețele din zonă. Acest proiect a fost început acum doi ani și, datorită acestor preocupări gospodărești, în acest an apele Someșului și ale pâraielor nu au mai ieșit din matcă și nu au produs pagube pe suprafețele agricole.

La marginea comunei se află în plină construcție, din fonduri europene, un pod modern cu două benzi de  circulație și trotuare,  comuna fiind astfel conectată direct la Drumul Național 1C, Dej-Baia Mare. Noul pod are o lungime de 120 metri  și ușurează mult circulația rutieră din împrejurimile comunei Vad, unde și în acest an vor fi asfaltate  drumurile de acces. Tot în această perioadă sunt continuate lucrările de reabilitare și dotare a Școlii Gimnaziale din centrul de comună.

O preocupare cotidiană a edililor din Vad este în continuare respectarea condițiilor igienico-sanitare impuse de pandemie, în prezent, în comună înregistrându-se 0 pacienți. În modernul cabinet medical reabilitat prin grija Primăriei  asistența sanitară este asigurată în condiții bune, primarul David Prunean preocupându-se zi de zi de bunul mers al activităților de ocrotire a sănătății a populației, dar și de celelalte treburi gospodărești.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut