Vară cu angajări în construcţii, comerţ şi servicii

Sectoarele construcţii, comerţ cu amănuntul şi servicii vor înregistra o creştere a activităţii, în următoarele trei luni, în timp ce numărul de salariaţi din aceste domenii va crește moderat.

Conform anchetei de conjunctură, realizată în această lună de Institutul Naţional de Statistică, în managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, o creştere moderată a volumului producţiei, în special în activitatea de fabricare a băuturilor un de se va consemna o creştere accentuată. Privind numărul de salariaţi se estimează o relativă stabilitate, dar și o creștere a preţurilor din acest sector.
Potrivit estimărilor din iunie, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creștere a volumului producţiei,
concomitent cu o majorare moderată a numărului de salariaţi . Manageii din sector estimează și o creștere a preţurilor lucrărilor de construcţii în următoarea perioadă.

Managerii din sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de creștere a activităţii economice, astfel că volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra o majorare moderată. Angajatorii din comerț prognozează pentru următoarele trei luni o creștere moderată a numărului de salariaţi, conjugată cu o majorare a preţurilor de vânzare cu amănuntul.

Și cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creștere în perioada de vară. Managerii din sector estimează o creștere moderată a numărului de salariaţisusținută și de majorarea moderată a preţurilor de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor.

Reamintim că soldul conjunctural – indicatorul pe care se bazează această anchetă – arată doar percepţia managerilor asupra dinamicii unui fenomen economic, care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut