Vântul şi ninsorile au provocat neplăceri la Gherla

În împrejurimile municipiului Gherla nu a nins toată iarna, dar la începutul acestei săptămâni oamenii s-a trezit cu zăpadă în curte sau în faţa blocurilor de locuinţe. Din păcate, au fost şi pagube, chiar dacă nu mari, dar neaşteptate.

Din cauza vântului mare, cele două corturi de triere din faţa Spitalului Municipal şi a Secţiei de Pediatrie din centrul oraşului erau la pământ. Diferenţa de temperatură şi zăpada căzută au dus la scăderea presiunii din elementele gonflabile ale cortului. În momentul accidentului nu s-a aflat nici o persoană în incintă. Corturile amenajate în faţa celor două unităţi medicale în vederea trierii bolnavilor sunt dotate cu pompe şi, prin grija conducerii Spitalului Municipal şi a Primăriei Municipiului Gherla, au fost imediat luate măsuri pentru remedierea situaţiei.

După cum am aflat, în curând, în locul acestor corturi vor fi amenajate containere, mult mai rezistente şi mai eficiente. De altfel, în municipiul Gherla edilii iau toate măsurile necesare pentru limitarea extinderii epidemiei. Oricine soseşte din străinătate este verificat şi controlat de poliţie. În acest sens, luni după-amiază, primarul municipiului Gherla, Ioan Neselean, s-a adresat din nou populaţiei, rugând pensionarii să nu iasă din casă şi să respecte recomandările (de fapt, ordinele) trasate de autorităţile locale.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie