Valeriu Gheorghiță: Campania de vaccinare în învățământul preuniversitar începe în 13 septembrie

Campania de vaccinare în învățământul preuniversitar și cel universitar se va desfășura pe o perioadă de două luni, urmând ca vaccinarea în unitățile de învățământ să se deruleze în perioada 13 septembrie – 15 noiembrie, iar în universități de la 1 octombrie până la data de 1 decembrie, a anunțat, marți, președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că în vederea limitării riscului de infectare cu SARS-CoV-2 în comunitate, precum și în unitățile de învățământ, se va desfășura „o campanie specială” pentru vaccinarea elevilor, familiilor acestora, studenților, personalului didactic și nedidactic.

Pentru învățământul preuniversitar, acțiunea de vaccinare se desfășoară în trei modalități: „fie cu echipe mobile de vaccinare, fie prin înființarea unor cabinete proprii de vaccinare în cabinetele medicale, fie prin arondarea unităților de învățământ la centrele de vaccinare din proximitate, care folosesc unul dintre cele două vaccinuri ce au recomandare de administrare la persoanele cu vârsta de peste 12 ani, respectiv Pfizer sau Moderna”. Pentru învățământul universitar se vor organiza cabinete de vaccinare în incinta cabinetelor medicale din campusurile universitare sau în alte spații corespunzătoare. „Vaccinarea se va asigura fie de personalul medico-sanitar propriu, încadrat în cabinetul medical respectiv, fie de echipe mobile de vaccinare, alocate prin grija direcțiilor de sănătate publică județene”, a mai spus Gheorghiță, citat de AGERPRES.

Acesta a precizat că minorii vor fi însoțiți la vaccinare de către aparținătorii adulți și toate vaccinările se fac doar după exprimarea consimțământului informat, formularul de exprimare a consimțământului putând fi descărcat anterior prezentării la vaccinare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut