Vaccinarea în municipiul Gherla

Activitatea din Centrul de vaccinare organizat la nivelul municipiului Gherla în cadrul Liceului Teoretic în Limba Maghiară, de pe strada Fermei, continuă fără probleme.

Până la sfârșitul lunii februarie, cu ajutorul unui colectiv medical bine pregătit, s-au administrat 2612 vaccinuri anti Covid-19, fără nici o reacție adversă severă, ceea ce este îmbucurător pentru orașul de pe Someș. Începând de luni, 1 martie, s-a deschis un flux nou la nivelul centrului de vaccinare din Gherla, de la școala respectivă, ceea ce înseamnă încă 1180 de poziții disponibile pentru programare în platformă. Vaccinarea se face cu serul Pfizer BioNtech. Programarea pentru vaccinare s-a realizat începând de sâmbătă, 27 februarie, și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități. Având în vedere că se vor putea programa și persoane din alte orașe, este foarte important pentru comunitatea noastră ca persoanele interesate și eligibile să urmărească activarea pozițiilor în platformă și să realizeze programare cât mai repede posibil, pentru a rezerva un loc sigur. Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25.

Cele peste 1000 de poziții pentru programul de vaccinare în municipiul Gherla, la sfârșitul săptămânii trecute s-au epuizat în 30 de minute, ceea ce ne arată că locuitorii orașului și din comunele vecine sunt deosebit de interesați de efectuarea vaccinării. La Gherla responsabilul cu vaccinarea este viceprimarul Paul  Măhălean, care zilnic verifică și analizează situația  la nivelul municipiului.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut