Vaccinarea „în moarte cerebrală”

În centrele de vaccinare din Cluj bate vântul în ultima perioadă, iar prefectul județului chiar afirmă că vaccinarea populației se află, în prezent, în moarte cerebrală. Din cauză că tot mai puțini clujeni mai aleg să se imunizeze, multe din centrele deschise și-au redus drastic programul de funcționare, iar altele chiar au fost înschise.

La Centrul de vaccinare drive-trough, de la Sala Sporturilor, unde altădată se stătea mai bine de o oră la coadă pentru imunizare, acum abia dacă mai vin 50-60 de persoane zilnic. Ada Ardelean, medic coordonator la centrul de vaccinare, spune că vine tot mai puțină lume la vaccinare, deși ar trebui continuată campania. „N-ar fi rău să stăm mai bine și la capitolul de doza unu. Prezența este considerabil redusă față de ce a fost, dar față de alte centre de vaccinare adresabilitate încă este, dar mai redusă într-adevăr”, spune Ada Ardelean.
Într-adevăr, lumea vine tot mai rar la cortul instalat în fața Sălii Sporturilor, frecvența fiind de 30 de minute. „Eu consider că e util, fiindcă e o pandemie și e o rezolvare la ceea ce se întâmplă”, spune un clujen sosit miercuri la centrul de vaccinare pentru a se imuniza.

Prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard recunoaște că în județul Cluj interesul față de imunizare cu vaccin anti COVID tinde spre zero, fapt care, de altfel, a dus la măsură reducerii programului de activitate la mai multe centre de vaccinare și chiar la închiderea unora. „Nu neapărat la nivelul județului Cluj, dar aproape în toată țara. De exemplu, ieri, am avut la nivelul județului Cluj aproximativ 380 de doze administrate, din care mai puțin de 10 la sută, și în concret 34 de persoane au decis să se imunizeze cu prima doză 0,45, iar la categoria 5-11 ani nu am avut nicio doză administrată”, a spus prefectul.

Miercuri, în județul Cluj, la centrele de vaccinare s-au imunizat mai puțin de 267 de persoane, în timp ce la medicii de familie nu a fost administrată nici măcar o singură doză.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut