Vacanţa de Paşte, anulată de coronavirus

Vacanţele de primăvară şi de Paşte se află în topul celor mai numeroase anulări şi amânări din partea turiştilor, în timp ce căutările pentru sejururi au scăzut cu peste o treime (35%) faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Aproximativ 75 de vacanţe au fost anulate, în timp ce de trei ori mai multe au fost amânate. De asemenea, în această perioadă căutările de pachete turistice pe site-ul turoperatorului au scăzut cu 35% faţă de perioada similară a anului trecut. Din cauza pandemiei de coronavirus, cele mai afectate destinaţii sunt, aşa cum era de aşteptat, cele din Asia (China, Japonia, Coreea de Sud) şi din Vestul Europei (Italia, Spania, Franţa).Turiştii români care aveau deja cumpărate pachete turistice (city break-uri, circuite sau sejururi) cu plecare în perioada martie-aprilie au solicitat turoperatorului anularea acestora. Acolo unde amânarea plecării nu a fost posibilă (în 5% dintre cazuri), vacanţele au fost anulate. În cazul pachetelor estivale, planificate în perioada iunie – septembrie 2020, nu au existat încă solicitări de anulare, ci doar întrebări referitoare la situaţia actuală şi cum se preconizează a se proceda pe viitor”, se menţionează într-un comunicat al turoperatorului Cocktail Holidays. Cele mai afectate sunt plecările din această perioadă şi programele de Paşte, care sunt în mare parte anulate.
„În ceea ce priveşte vacanţele estivale, puţini turişti au ales să se intereseze de condiţiile de anulare în acest moment, majoritatea sunând şi informându-se despre situaţia acestor vacanţe early booking pe care le-au rezervat. „, se mai spune în comunicat.
Pe segmentul destinaţiilor interne, cererile de vacanţe rămân la fel de scăzute ca şi în cazul celor externe. „Şi pe destinaţiile interne cererile sunt la fel de scăzute ca şi pe outgoing. Deşi au bugete de călătorie, turiştii aşteaptă să vadă cum va escalada pandemia. Este o perioadă foarte dificilă pentru turism, industrie în care lucrează sute de mii de oameni şi, probabil, cea mai afectată de actuala situaţie.”, mai susţin reprezentanţii turoperatorului.

Articole din aceeasi categorie