USR PLUS nu poate continua cu Florin Cîțu în funcția de premier

Deputatul USR PLUS, Radu Molnar, consideră că alianța nu poate continua cu Florin Cîțu în funcția de premier.

„Am crezut că demiterea lui Vlad Voiculescu a fost o greșeală, poate nu am înțeles noi ceva din ce s-a întâmplat acolo, acum s-a dovedit că nu a fost o greșeală, primul ministru a persistat în acest mod autoritar, să-i zicem… și a demonstrat că nu e capabil că conducă un guvern. Acesta este mesajul cu care va merge conducerea partidului și în ședința de coaliție de astăzi (n.red vineri)”, a declarat parlamentarul, într-o conferință de presă.

La rândul său, deputatul Viorel Băltărețu a mai punctat că prim minsitrul este acolo, până la urmă, datorită coaliției, și există un protocol foarte clar. „Florin Cîțu a încălcat acel protocol și noi, în momentul de față, nu mai putem accepta astfel de practici. Florin Cîțu va pleca de la guvernare într-un fel sau altul”, a spus acesta.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, parlamentarii USR PLUS Cluj și-au prezentat și prioritățile pentru această sesiune parlamentară.

Astfel, senatorul Cristian Bordei a precizat că există mai multe inițiative legislative la care a lucrat și pe care urmează să le introducă în circuitul legislativ. Pe de o parte, sunt cele patru inițiative în domeniul economiei sociale, pe care le-a prezentat și în luna august, la care a lucrat cu colegul său, deputatul Radu Molnar și mai are în vedere o inițiativă legislativă care privește facilizarea accesului cetățenilor la justiție, o inițiativă legată de asociațiile de proprietari, mai exact de modul în care se repartizează cheltuielile comune în cadrul asociațiilor de proprietari. Nu în ultimul rând, senatorul mai are în vedere și domeniul achizițiilor publice și Codul rutier, dar și piața energiei, unde situația este extrem de critică.

Deputatul Oana Murariu se va ocupa, în special de domeniul justiției. Prioritățile sale vizează, mai exact, accesul la justiție prin ajustarea legii privind taxele judiciare de timbru, modificarea legii ajutorului public judiciar, modificarea legii contenciosului administrativcu interes în domeniul infrastructurii rutiere, alinierea Codului muncii cu legea dialogului social în părțile contradictorii sau suprapuneri generatoare de confuzie și incertitudine în practică.

Deputatul Viorel Băltărețu consideră că un aspect important este legat de debirocratizare și simplificarea legislației pentru mediul antreprenorial. El a fost coinițiator al unei legi pentru digitalizarea unitară a instituțiilor sau administrațiilor publice, lege care a intrat acum în circuitul parlamentar.

Deputatul mai lucrează și la îmbunătățirea legislației pentru sprijinirea startupurilor, legislație care în România este extrem de rigidă, în acest sens.

Un grup de lucru din care mai face parte vizează Codul rutier, fiind totodată, interesat de parteneriatul public privat.

Deputatul Radu Molnar are în vedere câteva inițiative legislative anunțate deja, de altfel, împreună cu colegul său de partid, senatorul Cristian Bordei. Acestea privesc întreprinderile sociale de inserție, un mecanism care ajută categoriile vulnerabile să se reintegreze în societate.

În opinia sa, industria IT din Cluj în special, trebuie ajutată să migreze de la outsourcing la producția de proprietate intelectuală proprie, de produse dezvoltate local care ne asigură că locurile de muncă bine plătite vor rămâne în România. În acest sens, pentru a încuraja acest domeniu, deputatul își dorește îmbunătățirea legislației.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut