USR – doi an de mandat în Consiliul Local Cluj-Napoca

Reprezentanții USR Cluj și-ar prezentat, miercuri, bilanțul pe cei doi an de mandat în Consiliul Local al orașului nostru. Astfel, ei au vorbit despre inițiativele susținute și votate, dar și despre planurile de viitor. Consilierii au transmis și un mesaj administrației locale, și anume că municipiul Cluj-Napoca merită mai mult.

„În primul rând, am reușit să impunem pe agenda publică câteva probleme care treceau pe sub radarul administrației: criza locurilor în creșe, lipsa infrastructurii educaționale în cartierele noi, modul absolut disfuncțional în care aceste cartiere s-au dezvoltat, traficul din ce în ce mai dificil și lipsa infrastructurii pentru mobilitatea alternativă, protecția zonei Hoia sau probleme ce țin de spitalele clujene”, a spus Alexandra Oană, lider de grup al consilierilor USR.

Pe lângă aceste probleme sistemice, atenția consilierilor s-a îndreptat și către probleme punctuale, ale vieții de zi cu zi din cartierele clujene.

„Și nu în ultimul rând, am inițiat proiecte de hotărâri de consiliu local pentru a pune presiune pe Primărie să accelereze implementarea unor proiecte așteptate de clujeni: hub-urile educaționale din cartierele noi, construirea de creșe în toate cartierele, achiziția sediului Universității Dimitrie Cantemir pentru a-l transforma în spațiu școlar, master planul pentru arealul Hoia-Baciu sau construcția unei noi maternități”, a completat Alexandra Oană.

Liderul consilierilor USR a transmis un mesaj atât clujenilor, cât și primarului Emil Boc: „O spun cât se poate de clar – Clujul merită mai mult! Cetățenii ne-au ales să facem proiecte și mai puțin PR. Și asta este ce ne propunem pentru a doua jumătate de mandat”.

La rândul său, Adriana Cristian, consilier local USR, a vorbit despre diferența de viziune dintre USR și PNL-Boc în privința managementului de proiect.

„În primii doi ani de mandat mi-am concentrat atenția pentru a înțelege cum funcționează administrația și de ce proiectele acesteia și ale instituțiilor din subordinea sa se implementează, dacă se implementează, cu întârzieri foarte mari de multe ori”, a spus Adriana Cristian, care a subliniat totodată, ca vina nu e a funcționarilor, ci a procesului de management implementat la nivelul Primăriei.

Consilierul USR consideră că a vorbi despre management, procese și proceduri nu e atrăgător, dar e baza pe care trebuie să construiești un oraș al viitorului.

„Din păcate ce am remarcat este o diferență mare de viziune între noi și actualul primar. Dacă noi considerăm centura de diamant un proiect oportun, însă eșuat din cauza costurilor și a problemelor apărute, actualul primar spune că este un succes, dar se referă doar la oportunitate, nu la modul de implementare. Lucrurile acestea trebuie să se schimbe dacă vrem o administrație eficientă”, a mai spus ea.

În ceea ce privește inițiativele viitoare, Adriana Cristian iși propune să ducă la bun sfârșit proiecte mari precum amenajarea unei noi școli prin achiziționarea de către administrația clujeană a clădirii Universității Dimitrie Cantemir, construirea unei maternități, obligativitatea asigurării de pasaje pietonale pe șantiere, să depună în continuare proiecte ce țin de proiectul „Un oraș pentru copii” și să insiste pe nevoia de eficientizare și digitalizare a modului în care e administrat orașul.

Consilierul local Radu Boloveschi și-a concentrat ideile în jurul nevoii de a îmbunătăți mobilitatea în Cluj-Napoca.

„Ideal ar fi fost ca dezvoltarea locuirii să fie făcută sustenabil, cu cartiere de 15min, în care să existe infrastructură educațională, medicală, de cumpărături și culturală pe o rază de 15 minute de mers pe jos. Nu suntem acolo, avem zeci de mii de clujeni, care se trezesc zilnic în Florești și stau în trafic 1-2h pentru a ajunge la locul de muncă, sau pentru a duce copiii la grădiniele și școlile din Cluj-Napoca”, a spus el.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut