USR Cluj își alege, în weekend, noua conducere

Reprezentanții USR de la Cluj se întrunesc, sâmbătă, pentru a-și alege noua echipă de conducere. În cursa pentru șefia organizației județene s-au înscris 4 candidați. Este vorba de deputatul Oana Murariu, liderul USR Cuzdrioara Marin Ciubăncan, fostul președinte al USR Cluj-Napoca, George Trif și Claudiu Mureșan- membru.

Deputatul Oana Murariu precizează ce așteptări are de la aceste alegeri interne.” Sper să ne bucurăm de o mobilizare și o implicare cât mai mare din partea membrilor. Cred că este foarte important să demonstrăm forța filialei USR PLUS Cluj pe scena politică locală și națională.

De asemenea, îmi doresc ca, odată cu acest început, să reușim întărirea organizației, creșterea acțiunilor și vizibilității acestora în spațiul public, toate în vederea alegerilor din 2024.

Nu în ultimul rând, le mulțumesc tuturor persoanelor – din interiorul și din afara partidului – care m-au încurajat și și-au arătat susținerea”, a declarat Oana Murariu pentru Făclia de Cluj.

La rândul său, George Trif se declară încrezător că după aceste alegeri interne, filiala va ieși întărită.

“Pe parcursul campaniei interne am prezentat o viziune de coordonare care pune în centrul ei relația din cetățeni, aleșii din Cluj și membri, iar platformele contracandidaților au elemente complementare. Sâmbătă colegii mei vor decide, prin vot, care viziune trebuie tratată cu prioritate, însă indiferent de rezultat am încredere că filiala va ieși întărită din aceste alegeri interne”, a afirmat George Trif.

În vara acestui an, Camelia Sălcudean și-a anunțat demisia de la șefia USR Cluj, precum și din partid. Alături de ea au mai plecat și unii membri din Biroul Județean și Local. Camelia Sălcudean a decis să urmeze REPER, noul proiect politic al lui Dacian Cioloș.

Valul plecărilor din USR a început după fuziunea USR PLUS, din rândurile ex-PLUS, iar în timp, filiale întregi ex-PLUS au ajuns să se dezintegreze. De asemenea, nu este un secret că plecările au continuat mai ales după ce, în luna mai, Dacian Cioloș a demisionat din USR și a anunțat un nou proiect politic -REPER.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut